Nokia 9.1 PureView má dostať vylepšený fotoaparát, 5G a Snapdragon 855

Nástupca Nokie 9 PureView má naprávať chyby svojho predchodcu. Výrobca sa vraj chce viac zamerať fotoaparát, na ktorom spolupracuje s firmou Light. Medzi kľúčové vlastnosti má patriť vysoká kvalita nočných fotografií a videa.

Tí, ktorých sklamal fotoaparát a starší procesor v Nokii 9 PureView, by si mohli napraviť chuť príchodom vylepšenej verzie 9.1. Podľa webu Nokiapoweruser má výrobca pripravovať nástupcu už dlhší čas.

Čo sa týka špecifikácií, zatiaľ nepotvrdené informácie hovoria o Androide Q, Snapdragone 855, podpore 5G a vylepšenom fotoaparáte. Výrobca vraj plánoval vydanie novinky v treťom kvartáli tohto roka, ale chce si nechať ešte čas, aby vyladil detaily a hlavne fotoaparát. 

V HMD Global sa s vylepšenou verziou mali údajne zamerať na to, aby predišli chybám predchodcu. Uniknuté informácie hovoria, že výrobca úzko spolupracuje s firmou Light, ktorá sa zaoberá vývojom senzorov do fotoaparátov. S Nokiou sa má podieľať na procese vývoja a optimalizácie modulu kamery, ku ktorej vraj pripravuje aj softvér. 

Medzi kľúčové vlastnosti Nokie 9.1 PureView tak má patriť vynikajúca kvalita nočných fotografií a nahrávania videa. Zdroje spomínajú aj dizajn, kde máme očakávať otvor pre prednú kameru v displeji podobný, ako má Nokia X71. Vydanie novinky sa očakáva koncom tohto roka. 

Zdroj: Nokiapoweruser


 

Diskusia k článku:

LaRock01.08.2019 - 01:52 Trvalý odkaz

no konecne! nedavno som prave kritizoval v komentari nokiu ze nepracuje na tohtorocnej vlajke a konecne tu mame nejake nove info.. skoda ze az najskor na jesen ,ocakaval som ju skor niekedy ku koncu leta ale zrejme najprv chcu vydat nastupcov strednej a vyssej strednej triedy 6.2, 7.2 ci 8.2 so snapom 66x/67x/68x či 73x ale tak snad to bude stat za to a ze vyladia vsetky alebo aspon vacsinu neduhov 9-ky hlavne to lenive neodladene prostredie na tom by mohli fakt dokladnejsie popracovat.. fotak sa mi naopak zdal v recenziach celkom slusny nadpriemer aspon co som zbezne zhliadol nejake recenzie nanho, ozaj mimochodom chystate aj na vlajkovu nokiu 9 reneziu? bola by velkym prinosom(taktiez na pomerne podarenu nokiu 8.1)

Celá diskusia 1 príspevok