Nokia 110

Lacný dual SIM telefón klasickej konštrukcie so základnou výbavou, 1,77'' displejom, slotom pre microSD kartu, QVGA fotoaparátom, FM rádiom a 800 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: Nokia Series 30+

chipset: SPRD 6531E

frekvencie: GSM  900 / 1800 MHz

rozmery: 115 x 50 x 14,3 mm

hmotnosť: 74 gramov

displej: 1,77'' (45 mm), TFT, 120 x 160 b.

zadný fotoaparát: QVGA (0,08 Mpix)

pamäť: 4 MB + 4 MB RAM + microSD do 32 GB

globálny prenos dát: 2G

lokálny prenos dát: microUSB, pravdepodobne Bluetooth

ostatné: FM rádio, audio jack, hry

dual SIM: 2 x miniSIM + microSD 

batéria: 800 mAh, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: pamäťové karty, Bluetooth, 3G, 4G, USB-C, GPS, Wi-Fi, NFC, čítačku odtlačkov, informačnú diódu, IrDA (infraport), zvýšenú odolnosť voči vode, stereo repro, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 20 USD / september 2019

Zaujímavý odkaz: Nokia 105 2019 (základné info)

Súčasťou septembrovej nádielky konzorcia HMD Global na tohtoročnej výstave IFA je aj lacný mobil s hardvérovou klávesnicou a základnou výbavou, ktorá postačí na hovory, posielanie SMS správ, hranie hier typu Had a počúvanie FM rádia či hudby uloženej na pamäťovej karte. 

Nokia 110 je o niečo lepšie vybaveným súrodencom modelo Nokia 105, ktorý mal premiéru v júli. Spája ich dizajn aj väčšina výbavy. Novinka ponúka navyše fotoaparát, no veľmi slabý. Zhotovíte ním snímky v QVGA rozlíšení, čo je menej než jeden megapixel. Kvalitou sa tak vraciame hlboko do minulosti. 

Pripravte sa na starý formát SIM karty. Nokia 110 dokáže pracovať iba s miniSIM, ktoré boli štandardom pred dávnymi rokmi. 

Výrobca tlačil zrejme na cenu, a tak tu nájdeme 4 MB operačnú aj vnútornú pamäť, našťastie rozšíriteľnú o spomínané microSD karty. Na 1,77-palcovej obrazovke je slabé rozlíšenie 120 x 160 pixelov. Medzi konektivitou sa spomína podpora 2G sietí a  microUSB konektor. O Bluetooth sa výrobca nezmienil, nevieme tak potvrdiť jeho prítomnosť. Slabšej Nokii 105 však nechýba. 

Medzi špecifikáciami nenájdeme ani LED svietidlo, no podrobnejší pohľad na produktové fotografie naznačuje v hornej stene otvor podobný baterke. Či ju naozaj má ale nemáme overené, ani na displeji telefónu ikonu LED svietidla nevidno, preto ho ani nespomíname v našej tabuľke. 

Nokiu 110 využijete napríklad ako záložný mobil, ktorý zoberiete všade tam, kde by váš drahý smartfón mohol prísť k úrazu, teda napríklad na letných festivaloch, túrach a podobne. vymeniteľná 800 mAh batéria by mala zaistiť až 14 hodín hovoru a tri týždne v pohotovostnom režime. 

Dostupnosť Nokie 110 na Slovensku bude upresnená neskôr spolu s odporúčanou cenovkou. Na prezentácii bola spomínaná cenovka 20 USD a európske uvedenie na trh v polovici septembra. Na výber bude vo farbách Ocean Blue, Pink a Black.


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu