Nepáči sa vám zvýšenie ceny paušálu v Telekome? Môžete odísť bez pokuty a s vlastným číslom

Od 1. mája Telekom mení svoje portfólio. Zvyšuje ceny mesačných poplatkov za mobilné aj pevné služby, ako protihodnotu pridáva niektoré benefity. Ak si myslíte, že vám konkurencia ponúkne lepšie služby za menej peňazí, môžete od operátora odísť. Nebudete platiť zmluvnú pokutu a svoje telefónne číslo si môžete preniesť.

Ak ste zákazníkom Telekomu, pravdepodobne ste už dostali SMS-ku s informáciou o zmene ceny vami využívaných služieb. Keďže ide o zmenu ceny počas viazanosti, máte nárok na odstúpenie od uzatvorenej zmluvy, a to do 30. apríla 2022. Na premyslenie a prípadnú akciu tak máte už necelý mesiac. 

O zmenách služieb informoval operátor prostredníctvom tlačovej správy koncom marca. Týka sa mobilných paušálov, vrátane biznis klientely, mení sa ponuka TV a zmena portfólia neobíde ani internetové služby

Zvýšenie cien sa dalo vzhľadom na vývoj na trhu očakávať. Už k tomu prsitúpili zvyšní operátori, a tak úprava cien v Telekome smerom hore, bola len otázkou času. Dôvodom pre aktuálnu úpravu cien a nasadenie nových ponúk, je podľa operátora súhra viacerých faktorov v súčasnosti.

Podľa vyjadrení Telekomu medzi ne patrí rastúca miera inflácie aj výrazné zvyšovanie cien energie a vstupných nákladov, ktoré sú kľúčové pre poskytovanie pevných i mobilných služieb. Zároveň niektorí operátori čelia aj skokovému zvyšovaniu poplatkov za vysielacie práva domácich i zahraničných vysielacích spoločností.

Cena mesačných poplatkov väčšiny služieb tak od 1. mája vzastie o 1 až 3 eurá. Telekom chce zdražovanie kompenzovať viacerými benefitmi a zákazníkom prinesie:

  • viac dát a vyššie rýchlosti nekonečného pripojenia pre mobilné paušály
  • vyššie rýchlosti pre optický internet a prémiový router v cene paušálu
  • viac TV kanálov, zľavu na set-top-box, rozšírený Magio TV Archív v Magenta 1 zadarmo

Vzhľadom na zmenu zmluvných podmienok môžu existujúci klienti odstúpiť od svojej zmluvy, ak nesúhlasia so zmenami, a to najneskôr do 30. 4. 2022. Nebudú platiť zmluvnú pokutu ani im Telekom nebude brániť v prenose ich telefónneho čísla podobne, ako to nedávno urobil Orange. Čím si, oprávnene, nahneval množstvo zákazníkov. Téme sme sa venovali v článku Orange: rušíte zmluvu z dôvodu zvýšenia ceny paušálu počas viazanosti? Rozlúčte sa s číslom alebo zaplaťte.

Na webe Telekomu nájdete hneď na úvodnej stránke informáciu o zvyšovaní cien od 1. mája 2022. Je sympatické, že operátor úprimne a priamo hovorí o zvyšovaní cien. Zriadil aj špeciálnu stránku, na ktorej si môžete skontrolovať, o koľko zaplatíte za svoje služby viac. Fyzické osoby musia zadať rodné číslo, firmy sa overujú kódom adresáta. Nájdete ho vo svojej faktúre. 

Po overení získate podrobný prehľad o zmenách. O koľko vám stúpnu mesačné náklady a čo za to dostanete. Ak celá rodina využívate služby Telekomu vrátane televízie a internetu, mesačne vám môže faktúra stúpnuť aj o viac než desať eur. 

Zároveň od 1. mája 2022 mení Telekom aj FUP v EÚ romanigu. Informácie sme priniesli v článku 
Telekom od mája mení objem dát v EÚ roamingu. K vyšším paušálom získate viac dát

Diskusia k článku:

Začať diskusiu