Navigácia Sygic dostala nový dizajn prostredia

Obľúbená off-line navigácia je po poslednej aktualizácii vynovená. Zmenu si všimnete hneď po prvom spustení a prináša viacero noviniek.

Nové UI navigácie Sygic bolo vytvorené aj na základe podnetov a pripomienok od samotných zákazníkov. Developerský tím zbieral pripomienky a želania šoférov a výsledok môžete vidieť po spustení vlastnej navigácie alebo na snímkach obrazovky v našom článku.

Vynovené prostredie umožňuje optimalizovať ovládanie navigácie tak, aby potreba interagovať s obrazovkou mobilu bola čo najnižšia. Môžete si všimnúť zmeny umiestnenie vyhľadávacej lišty, ktorá sa nachádza v spodnej časti obrazovky. Ikonka mapových vrstiev s možnosťou satelitného pohľadu na vyhľadávanú adresu je teraz vždy poruke.

Po spustemí aplikácie ste v tzv. explore režime. Ten sa automaticky s pohybom vozidla prepne do jazdného režimu. Ak zadáte a vyberie si trasu, jedným dotykom sa na displeji zobrazí skupinka tlačidiel - ovládanie hlasitosti, mapový zoom a žltá bublina s výkričníkom, cez ktorú môžete nahlásiť udalostí na ceste.

Menu je navrhnuté tak, aby sa časom mohlo rozšíriť o ďalší užitočný obsah pre šoférov. Nový dizajn získala napríklad aj ikona s povolenou a aktuálnou rýchlosťou, informácie o zdržaní sú teraz umiestnené vo výraznejších farebných štítkoch a na viditeľnejšom mieste.

V pravej časti informačnej lišty sa cez štyri bodky dostanete k rýchlemu menu, v ktorom môžete nastavovať trasa pridávaním alebo vyraďovaním zastávok po ceste. Táto funkcia tiež poskytuje detaily o odhadovanom čase príjazdu ku každej zastávke, aj do cieľovej destinácie. Dajú sa tu aktivovať a deaktivovať aj všetky doplnky ako režim EV, Cockpit, Head-up displej alebo Pomoc nablízku.

Zmenami prešla aj funkcia Junction View. Keď sa budete blížiť ku križovatke, detailný náhľad jazdných pruhov sa otvorí len v hornej polovici obrazovky tak, aby nezakrýval mapu. Zmien je oveľa viac, objavíte ich po spustení aplikácie. Nové UI je dostupné pre OS Android aj iOS. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu