Na Štedrý deň zákazníci 4ky prevolali 2 milióny minút, poslali cez milión SMS a predátovali vyše 2 TB dát

Najmladší operátor sa ako jediný podelil o vianočné štatistiky v komunikácii svojich zákazníkov. Stále sa veľa volá a ani SMS-ky nie sú mŕtve. Výrazne sa zvýšil počet minutých dát.

Aj tohtoročný Štedrý deň bol v znamení zvýšenej komunikácie. Viac voláme, posielame si správy a na želania a zdieľanie našich prianí, dojmov a chvíľ s rodinou či priateľmi využívame sociálne siete. 

Medziročne sa zvýšil počet prevolaných minút a presurfovaných rekordný počet dát. Iba SMS správ sa odoslalo menej než minuloročné Vianoce. No pokles bol iba o 20-tisíc a konečné číslo odoslaných správ prekročilo milión. 

Vianočné štatistiky 4ky:

- 2,42 milióna prevolaných minút (vlani 2,08 minút)

- 1,35 milióna odoslaných SMS správ (vlani 1,37 mil. SMS)

- 214,94 TB využitých dát (vlani 182,68 TB dát)

Tento rok si najviac ľudia medzi sebou volali pred obedom medzi 10. a 11. hodinou a potom večer, po dvadsiatej hodine. Naopak výrazný útlm počtu volaní nastal medzi 17. a 19. hodinou, keď sa rodiny zišli k vianočnej večeri či k sledovaniu televíznych rozprávok. Vrchol mobilnej dátovej prevádzky bol zaznamenaný medzi 20. a 21. hodinou a držala sa vysoko až do polnoci. Spotreba dát v medzinárodnom roamingu počas Vianoc narástla v medziročnom porovnaní o 12 %. 

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu