Na MWC 2022 sa nemôžu zúčastniť niektoré z ruských firiem

Ešte tri dni budú otvorené brány výstaviska. Nie pre všetky firmy. Organizátori MWC 2022 sa rozhodli zakázať účasť na konferencii pre niektoré z ruských firem. Dôvodom sú sankcie, ktoré svet na krajinu uvalil po agresívnom napadnutí Ukrajiny.

Mobile World Congress (MWC) 2022 v Barcelone sa tento rok koná v období od 28. februára do 3. marca. Na výstavu majú vo zvyku chodiť mnohé firmy z celého sveta a výnimkou nie je Rusko. Podľa Reuters sa však organizátori tento rok rozhodli zakázať účasť niektorým ruským firmám z dôvodu aktuálnej situácie na Ukrajine. 

Ruský pavilón na MWC 2022 teda tento rok nevystaví všetky mobilné či iné technologické novinky z krajiny kvôli medzinárodným sankciám. Tie na Rusko uvalil svet postupne po tom, čo agresívne napadlo Ukrajinu. Zatiaľ nie je známe, ktoré ruské firmy sa na MWC 2022 nebudú môcť ukázať.

Sankčný zoznam je údajne stále predmetom vývoja. Na MWC 2022 sa očakáva účasť 40 až 60-tisíc návštevníkov. Konferencia by tak mala byť jedným z najväčších podujatí od začiatku pandémie a nechýba na ňom ani naša redakcia. 

Zdroj: reuters.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu