Motorola Moto G13 na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začal predávať cenovo dostupný android s cenovkou pod 200 eur, ktorý napriek nízkej cene ponúkne 50 Mpix fotoaparát, stereo repro a konštrukcia telefónu zvládne ošplechnutie vodou.

Motorola Moto G13 (základné info) ponúka 6,5-palcový displej s HD+ rozlíšením 720 x 1600 bodov a 90 Hz obnovovacou frekvenciou, čipset Helio G85 od MediaTeku a 4 GB operačnú pamäť RAM doplnenú 128 GB úložiskom. Použitím microSD karty neprídete o dual SIM funkciu, výrobca zvoli tzv. triple slot. 

Konštrukcia spĺňa certifikáciu IP52, takže jej neuškodí napríklad dážď ani jemné ošplechnutie a príjemne prekvapí aj prítomnosť stereo reproduktorov. Operačný systém Android 13 je doplnený o niektoré Moto gestá, napríklad rýchle spustenie svietidla, snímka obrazovky tromi prstami, rýchle spustenie fotoaparátu a odomknutie zodvihnutím. 

Na zadnej strane sa nachádza trojica fotoaparátov. Hlavný 50-megapixelový podporuje technológiu Quad Pixel, ktorá pre vyššiu kvalitu spája štyri pixely do jedného. Dva 2 Mpix snímače poslúžia na makro zábery a bokeh efekt.

Motorola Moto G13  je dostupná vo farbách Blue Lavender a Matte Charcoal za odporúčanú cenu 179,99 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu