Mi Charge Turbo - 30 W bezdrôtové nabíjanie

Xiaomi sa posunulo v bezdrôtovom nabíjaní o kus ďalej. V budúcnosti prinesie zariadenia, ktoré budú podporovať 30 W bezdrôtové nabíjanie s možnosťou spätného nabíjania vysokým výkonom.

Po tom, čo Xiaomi predviedlo 100 W nabíjanie káblom, sa na svojom Twitter účte videprezident spoločnosti Wang Xiang pochválil 30 W bezdrôtovým nabájaním pomenovaným Mi Charge Turbo

Prvým modelom, ktorý bude túto technológiu čoskoro využívať, bude Mi 9 Pro 5G. Smartfón so 4000 mAh batériou by ste mali bezdrôtovo dobiť do 50 % kapacity za približne 25 minút. Telefón využijete aj na reverzné nabíjanie príslušenstva alebo ďalších kompatibilných smartfónov. 

Vyzerá to, že výrobcovia reagujú na požiadavky zákazníkov okľukou. Namiesto vysokokapacitných batérií s dlhou výdržou na jedno nabitie, chcú zákazníkom ponúknuť rýchle dobíjanie. 

Týmto smerom sa vydal napríklad aj Huawei alebo Vivo. Silný akumulátor by totiž zvýšil hmotnosť a hrúbku zariadenia, čo je v rozpore s dnešným trendom elegantných zariadení. Čas niekoľkohodinového nabíjania tak bude zrejme postupne minulosťou. 

Zdroj: twitter.com

Diskusia k článku:

LaRock10.09.2019 - 23:02 Trvalý odkaz

tak toto je uz ina pecka! wau! ako prvy to ma dostat chystany top model bezramovy mi mix 4 ktory ma dostat aj tzv 40W super charge, 90Hz 2k super amoled so zaoblenymi okrajmi na styl oneplus 7 pro a to bezdrotove 30 W by mal mat aj Mi9 pro 5G model, ktory sa tiez xiaomi chysta predstavit v najblizsich dnoch

Celá diskusia 1 príspevok