MediaTek pripravuje svoj prvý čipset navrhnutý pre herné mobily

Herný čip od MediaTeku nesie názov Helio G90. Má byť založený na podobnej architektúre, akú poznáme z Helia P90. Predpokladá sa však zlepšenie chladenia a podpora herných režimov, čo umožní plynulejší chod hier.

Helio G90 má byť prvým čipom spoločnosti MediaTek, ktorý bude orientovaný na mobilné hranie. Reklamný obrázok zverejnený na sieti Weibo o ňom síce nepodáva veľa informácií, no detaily by mali prísť už čoskoro. Mobilný svet tak zatiaľ žije z domnienok a nepotvrdených špecifikácií.  

Mnohí predpokladajú, že Helio G90 bude založený na čipe Helio P90, ktorý ponúka CPU s dvoma jadrami Cortex-A75 (2.2 GHz) a šiestimi jadrami A55 (2.0 GHz). V prípade grafického procesora má ísť o Imagination PowerVR GM9446 (970MHz). Ako výrobca prispôsobí čip tak, aby bol viac zameraný na mobilné hranie, zatiaľ nie je známe.

Vylepšené by však malo byť chladenie, aby sa zabránilo výraznému zahrievaniu počas hrania. Hovorí sa aj o podpore herných režimov, ktoré poznáme z čipov Kirin. 

Ide napríklad o herné urýchlenie, ktoré zvýši a prispôsobí výkon smartfónu tak, aby hra dosiahla plynulejší chod. Okrem toho je tu aj podpora neprerušovaného hrania, ktorá vypína pri spustenej hre všetky notifikácie. 

Zdroj: weibo.com

 

 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu