mBank spustila platby cez Garmin Pay a Fitbit Pay

Platiť hodinkami od Garminu alebo Fitbitu už môžu aj zákazníci digitálnej banky mBank. Bezkontaktne platiť sa dá prostredníctvom kariet Mastercard aj Visa.

Po SLSP a 365.bank je mBank ďalšou bankou, ktorá svojim zákazníkom sprístupnila platby cez služby Garmin Pay a Fitbit Pay. 

Bezkontaktne platiť mobilom alebo hodinkami, ktoré tieto dve služby podporujú, môžu všetci držitelia platobných kariet Mastercard aj Visa. 

Najskôr je potrebné spárovať smart hodinky s telefónom prostredníctvom aplikácie Garmin Connect či Fitbit. Ak hodinky podporujú bezkontaktné platby (musia mať NFC), číslo karty zadáte v rozhraní aplikácie. Po potvrdení SMS kódom kartu zaregistrujete. Po overení si vytvoríte štvormiestny kód, ktorým svoje platby zabezpečíte.

Platby u obchodníkov potom prebehnú priložením hodiniek k terminálu. Po každom zložení hodiniek z ruky sa zamknú a pre ďalšiu platbu musíte z bezpečnostných dôvodov zadať štvormiestny kód. 

Reálne dáta o karte totiž nie sú nikde v zariadení uložené a zároveň nie sú poskytované ani obchodníkom. Tým je vygenerovaný iba virtuálny platobný token, ktorý zabraňuje zneužitiu karty.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu