LG vyhralo prvý patentový spor s TCL

Spoločnosť LG je odhodlaná chrániť svoje duševné vlastníctvo. Výsledkom toho sú tri žaloby na TCL, ktoré má používať patentovanú technológiu LG bez licencie.

V novembri 2019 podalo LG na TCL tri žaloby, ktoré sa týkali patentov. Juhokórejský gigant má teraz dôvod na radosť, pretože vyhral prvý súdny spor. V prospech LG rozhodol regionálny súd v Mannheime. Išlo konkrétne o patent s názvom Metódy a používateľské vybavenie na uplink synchronizáciu v systéme bezdrôtovej komunikácie. Celá kauza však ešte nie je na konci, pretože TCL sa môže odvolať. 

Pokiaľ ide o ďalšie dve žaloby, druhá bola na súde vypočutá 2. marca a zatiaľ nepadol konkrétny verdikt. Tretie pojednávanie sa má uskutočniť v máji. Všetky tri patenty sa týkajú použitia s technológiou 4G. Samotné LG chce svoje duševné vlastníctvo brániť za každú cenu. Podľa viceprezidenta pre Cho Hwi-jae je výsledkom neustáleho výskumu a vývoja, ktorý firme zabezpečuje trvalú konkurencieschopnosť. 

LG patrí k technologickým hráčom s najväčším množstvom patentov. Firma TechIPm, ktorá poskytuje poradenstvo v oblasti duševného vlastníctva, zaradila LG v patentovom rebríčku na prvé miesto počas rokov 2012 - 2016. Išlo o kategóriu 4G / LTE. Podľa IPlytics teraz juhokórejskej firme patrí tretie miesto na poli 5G patentov, kde ich má viac ako 3 700. 

Zdroj: LG

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu