Lenovo oznámilo rekordné príjmy aj zisky. Vo výnosoch prekročilo míľnik 70 miliárd dolárov

Výsledky za fiškálny rok 21/22 odhalili historické maximá. Zisk medziročne narástol o 72 %, pričom tržby vzrástli o 10 miliárd USD. Rekord sa prepisoval aj v príjmoch z predaja smartfónov.

Ročný čistý zisk za fiškálny rok FY21/22 prekonal hranicu 2 miliárd USD, čo je medziročný nárast o 72 %, pričom tržby vzrástli o 10 miliárd USD na viac než 71 miliárd USD. O 18 % viac než v predchádzajúcom porovnateľnom období. Všetky hlavné obchodné skupiny boli počas celého fiškálneho roka ziskové. 

Skupina Intelligent Devices Group (IDG), ktorá zahŕňa počítače aj smartfóny, naďalej ťaží z nového normálu hybridnej práce. Zatiaľ čo dopyt po spotrebiteľských počítačoch sa môže v krátkodobom horizonte spomaliť, komerčný dopyt zostáva silný. 

Tržby prvýkrát prekročili 60 miliárd USD, čo predstavuje medziročný nárast o 18 %, ziskovosť sa medziročne zlepšila o takmer 1 miliardu USD. Počítače si udržali vedúcu pozíciu, nakoľko všetky prémiové segmenty dosiahli medziročný rast tržieb o vyše 30 %. 

Príjmy zo smartfónov prekonali trh o 30 bodov a zároveň zdvojnásobili prevádzkový zisk na viac než 360 miliónov USD, čo je rekord od akvizície spoločnosti Motorola Mobility. 

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu