Konkurent Netflixu od Apple má prísť v novembri

Podľa agentúry Bloomberg priniesli správu zdroje z prostredia Applu. Očakáva sa, že nová služba Apple TV+ bude zo začiatku k dispozícii zdarma na mesačné vyskúšanie.

Kalifornská firma predstavila svoju novú službu Apple TV a TV+ v marci tohto roka. Viac pozornosti si na svoju stranu získala práve plusová verzia, ktorá má konkurovať dnešným populárnym streamovacím službám, kam patria napríklad Netflix alebo Amazon Prime Video. Apple vtedy avizoval, že novinka dorazí túto jeseň, bez bližšie špecifikovaného dátumu. 

Podľa agentúry Bloomberg, ktorá sa odvoláva na zdroje z prostredia Applu, má prísť nová služba v novembri s mesačným poplatkom 9,99 dolárov. Očakáva sa, že Apple TV+ bude zo začiatku dostupné aj na skúšku, s bezplatným mesačným členstvom. 

Firme pomaly klesajú tržby z predaja smartfónov a preto sa orientuje aj na služby, ako alternatívny zdroj príjmov. Zatiaľ má v ponuke Apple Music, iCloud, iTunes a popri Apple TV+ by sa na jeseň mali objaviť ešte služby Apple News+ (zameraná na spravodajstvo) a Apple Arcade (herné predplatné). 

Na trhu streamovacích služieb to spoločnosť z Cupertina nebude mať ľahké. K Netflixu, ktorý je považovaný za najsilnejšieho hráča v tomto smere, sa po Amazon Prime Video pridá aj Disney+ s údajným poplatkom len 6,99 dolárov. 

Pre koncových používateľov bude rozhodujúci obsah. Apple malo na tom svojom spolupracovať s menami ako Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Octavia Spencer, J.J. Abrams, Jason Momoa, M. Night Shyamalan, Jon M. Chu. 


Zdroj: Bloomberg

Diskusia k článku:

Začať diskusiu