Kompletné parametre Samsung Galaxy S23 a S23+ prezradené. Ak sa nechcete nechať prekvapiť, čítajte

Z tohto Samsung zrejme nebude nadšený. Len niekoľko dní pred oficiálnym uvedením novej série top modelov unikli kompletné špecifikácie Galaxy S23 a Galaxy S23+.

Web winfuture.de je známy uniknutými informáciami pripravovaných noviniek, ktoré sa po oficiálnom uvedení zvyčajne ukázali ako pravdivé. Nie je preto veľký dôvod neveriť aktuálnej správe, ktorá prezrádza podrobné parametre Galaxy S23 a Galaxy S23+

Už skôr sa hovorilo o tom, že tohtoročná séria nedostane v Európe čipsety Exynos, ale obľúbenejší Snapdragon. Zverejnené listy so špecifikáciami hovoria o tom istom. V novinkách tak pravdepodobne pobeží Snapdragon 8 Gen 2. V kapacite pamätí základného modelu žiadne prekvapenia zrejme nenastanú. Stále tu budeme mať 8 GB RAM a 128 GB alebo 256 GB úložisko, no v prípade S23+ sa vnútorná pamäť bude ponúkať asi aj v 512 GB kapacite. Bez slotu na microSD karty. 

Veľkosť uhlopriečky ostala rovnaká ako pri minuloročných modeloch, teda 6,1'' a 6,6''. Stále tu máme aj Dynamic AMOLED 2X, Full HD+ rozlíšenie a maximáne 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Pred poškriabaním ochráni displej sklíčko Gorilla Glass Victus druhej generácie. Rozmery ani hmotnosť sa zásadnejšie nezmenia. Samozrejmosťou bude plnohodnotná certifikácia odolnosti voči vode a prachu IP68, stereo reproduktory, podpora eSIM a Android 13 s novou verziou prostredia One UI 5.1.

Papierové parametre fotoaparátov ostali porovnateľné s Galaxy S22 a S22+. Podľa zverejnených informácií aj tohtoročné modely ponúknu kombináciu 50 Mpix hlavného, 12 Mpix širokouhlého a 10 Mpix teleobjektívu. Predná selfie kamera si polepší na 12 Mpix rozlíšenie. Nový výkonný čipset a vylepšený softvér pre spracovanie fotografií však môže zabezpečiť o niečo vyššiu kvalitu snímok a videí. Najmä v zhoršených svetelných podmienkach. 

Kapacita batéria by pri obidvoch modeloch mala narásť o 200 mAh, teda na 3900 mAh (S23) a 4700 mAh (S23+), čo by mohlo znamenať mierne predĺženie výdrže. Kto sa tešil na zvýšenie rýchlosti nabíjania, zrejme ostane sklamaný. Samsung tvrdohlavo ponúka 25 W pri S23 a 45 W pre S23+. Bezdrôtové nabíjanie ostalo na 10 wattoch. V čase, kedy aj lacné smartfóny konkurencie bežne dostávajú 65 W nabíjanie, toto stagnovanie Samsungu zamrzí. 

Pokiaľ sa uniknuté parametre potvrdia, hlavným rozdielom medzi S23 a S23+ bude veľkosť displeja, logicky rozmery a hmotnosť, 512 GB kapacita úložiska pri plusku, a kapacita batérie s rozdielnou rýchlosťou nabíjania. Doplnené: niekomu môže pri S23 chýbať technológia UWB, ktorá aj v novom rade ostáva výsadou iba modelov Plus a Ultra. 

Ak vás zaujímajú farebné verzie, na výber by mali byť štyri: čierna, béžová, zelená a fialová. Cena sa očakáva mierne vyššia než pri akej štartovala séria S22. Ako býva pri uvedení nových top modelov Samsungu zvykom, pravdepodobne sa môžeme tešiť na bonusy pri predobjednávkach. Aké si Samsung pripravil na tento rok, sa dozvieme už 1. februára. 

Zdroj: winfuture.de

 

Diskusia k článku:

Miro18.01.2023 - 15:45 Trvalý odkaz

Plus má ešte navyše UWB, a to si už mohol Samsung odpustiť, robiť takéto rozdiely v jednej línii a nútiť ľudí čo chcú Top model (S triedu) kupovať najväčšie lopaty.

Lenka Ivančíková18.01.2023 - 17:55 Trvalý odkaz

Ano, tato sikovna technologia moze niekomu pri zakladnej S23 chybat. Nerozumiem, preco ju Samsung nedava do vsetkych top modelov.

Miro18.01.2023 - 18:09 Trvalý odkaz

In reply to by Lenka Ivančíková

Ja som to chcel doplniť ako info, ale polemika je smerovaná ako celok, funkcie, RAM , Pamäť zariadenia, všetko Naj je k dispozícii iba v Ultra. Nemohli robiť S telefóny v rovnakej konfigurácii, akurát rozdiely vo veľkosti a v batérii? Na to som narážal

Miro29.01.2023 - 20:39 Trvalý odkaz

No takže to vyzerá na trochu viac rozdielov medzi S23 a S23+.
Okrem UWB je to pomalšia pamäť u 128gb verzie len UFS 3.1 a nie UFS 4, WiFi je len vo verzii 6E a nie 7 a rýchlosť nabíjania je pomalšia 25W a nie 45W. A aby som nezabudol, nebude možnosť vybrať si pamäťovú verziu 512 Gb u S23 , iba S23+
Podtrhnuté, zhrnuté, za veľa peňazí čím ďalej tým menej muziky.
Samsung, vitaj v Apple cenovej politike.
Shut up and take my money!

Celá diskusia 7 príspevkov