iMovie na iOS pre editáciu videí dostáva aktualizáciu

Do iMovie pre iOS pribudla možnosť práce so zeleným pozadím, vylepšené vkladanie fotografií a podpora priehľadných obrázkov alebo log vo formáte PNG.

Obľúbená aplikácia iMovie, ktorá je pre iOS (iPhony a iPady) dostupná zadarmo a umožňuje jednoduché strihanie a úpravu nakrútených videí, dostáva veľkú aktualizáciu. Výkonný softvér považujeme za mimoriadne podarený aj my a vzniká s ním väčšina videí na YouTube kanáli Fony.sk.

Aktualizovaná verzia je už dostupná priamo v App Store, číslo verzie s výraznými novinkami je 2.2.7.

Apple pridal napríklad možnosť práce s tzv. zeleným pozadím, kedy môžno za osoby alebo predmety jednoducho pridať iné scény. Určite to poznáte napríklad z televíznej predpovede počasia. Pribudlo tiež 80 nových songov v žánre pop, chill a sentimental, ktoré sa automaticky prispôsobia dĺžke vašich klipov.

Doteraz pomerne jednoduchý softvér už dokáže pracovať s logami v priehľadných .png vektoroch, vylepšilo sa pridávanie fotografií do videí a tiež celkové ovládanie aplikácie. 

Príchod noviniek je trochu prekvapivý. V článku WWDC 2019: nové funkcie pre Apple Watch a rýchlejšie spúšťanie aplikácií na iOS 13 sme vás totiž informovali, že nová verzia operačného systému pre iPhony a iPady (iPadOS) prinesie veľa možností úprav pre videá aj priamo do systémovej galérie pod názvom Fotky. Obrázok z keynote sľubuje zmenu expozície, farieb ale aj vyrovnávanie obrazu a zopár ďalších možností, ktoré nie sú dokonca ani v spomínanom iMovie. 

Zdroj: 9to5mac.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu