Huawei v Q3 2019: darilo sa smartfónom, 5G aj cloudovým riešeniam (hospodárske výsledky)

Huawei zverejnil výsledky hospodárenia za tretí tohtoročný kvartál. Darilo sa predajom smartfónov, digitalizácii a firma ťažila aj z kontraktov na 5G siete.

Celkovo firma zaznamenala príjmy dosiahnuté v treťom štvrťroku 2019 vo výške 78 miliárd eur. V porovnaní s rovnakým  obdobím v minulom roku si polepšila o 24,4 %. Čistá zisková marža za toto obdobie predstavuje 8,7 %.

Huawei ťažil najmä z kontraktov na siete novej generácie 5G, predaja mobilných telefónov a vývoja cloudových riešení. V súčasnosti Huawei prekonal míľnik viac ako 60 komerčných zmlúv na 5G siete po celom svete a číslo naďalej rastie.
 

Zákazníckej divízii dominuje predaj smartfónov. Globálne bolo tento rok doposiaľ dodaných vyše 185 miliónov smartfónov značky Huawei. Ide o nárast na úrovni 26 % v porovnaní s tým istým obdobím v minulom roku. Konkrétne číslo predaja smartfónov len za tretí kvartál výrobca neprezradil. Prírastok zaznamenal aj predaj iných zariadení – počítačov, tabletov, elektronických doplnkov a inteligentných zvukových systémov.
 
Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu