Huawei oznámil vlastný systém Harmony OS

Po mesiacoch špekulácií dnes čínsky výrobca predstavil vlastný operačný systém určený pre nositeľné príslušenstvo, počítače, internet vecí a v prípade potreby aj mobilné zariadenia. Nazval ho Harmony OS.

Vlastnú platformu odprezentoval na vývojárskej konferencii Huawei Developer Conference 2019. Harmony OS nie je uzavretá platforma, ale open-source, teda prístupná aj vývojárom a ostatným výrobcom. V prípade budúcich problémov s operačným systémom Android, ktorý aj naďalej plánuje výrobca v smartfónoch používať, je Huawei pripravený prejsť na Harmony OS.

{"preview_thumbnail":"/sites/fony.sk/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/c92c1b6e5191eba200b2204b8f9a5657.jpg?itok=aBMy3gTc","video_url":"https://twitter.com/HuaweiMobile/status/1159730902341234688","settings":{"responsive":0,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (854x480)."]}

Škála produktov, na ktorých môže nový systém bežať, je široká. V budúcnosti ho môžeme nájsť nielen v mobiloch či tabletoch, ale aj počítačoch, smart hodinkách, autách a zariadeniach internetu vecí (IoT). Produkty zaradené do ekosystému dokážu medzi sebou zdieľať informácie. 

Platforma sa má vďaka svojej modulárnosti v budúcnosti ľahko prispôsobiť na používanie v zariadeniach, ktoré ešte len prídu na trh. Harmony OS sa najskôr objaví v smart televízoroch, neskôr pribudnú ďalšie zariadenia. Huawei plánuje je aj jeho globálnu expanziu. 

Zdroj: twitter.com/HuaweiMobile

Diskusia k článku:

Začať diskusiu