Huawei Nova 5i Pro príde 26. júla

Pripravovaná novinka sa má na globálnom trhu predávať pod označením Huawei Mate 30 Lite. Výrobca prezradil dizajn, dátum uvedenia aj niektoré hlavné parametre.

Na čínskej sociálnej sieti Weibo Huawei sa objavilo krátke video, ktoré láka na novinku Huawei Nova 5i Pro. Premiéru bude mať na domácom trhu už v piatok 26. júla. 

Video prezradilo, že dostane čipset Kirin 810 určený pre modely vyššej strednej triedy a štvoricu fotoaparátov na zadnej strane. Hlavný ponúkne 48 Mpix rozlíšenie, zvyšné budú zrejme širokouhlý, teleobjektív a pomocný na rozostrovanie pozadia. 

Predná kamera je ukrytá na ľavej strane displeja, hovorí sa o 32 Mpix snímači. Na zadnej strane vidno okrem štyroch fotoaparátov aj čítačku odtlačkov. 

Takmer s istotou môžeme povedať, že v novinke pobeží Android 9 Pie spolu s prostredním EMUI 9.1. Neoficiálne sa špekuluje o 6,26'' IPS displeji s Full HD+ rozlíšením, až 8 GB operačnej pamäti RAM, 3900 mAh batérii a 128 alebo 256 GB úložisku. Všetko dôležité sa o Huawei Nova 5i Pro dozvieme už o pár dní. 

Zdroj: weibo

Diskusia k článku:

Začať diskusiu