Huawei Mate X by mal prísť podľa zákazníckej podpory výrobcu v októbri

Je možné, že pôjde o dátum vydania iba pre čínsky trh s tým, že globálne spustenie predaja začne o mesiac neskôr. Okrem toho sa špekuluje aj o náhrade procesora za najnovší Kirin 990, ktorý ponúkne integrovaný 5G modem.

CEO firmy Huawei Richard Yu na výstave IFA tvrdil, že skladací Mate X (základné info) máme očakávať v októbri alebo v novembri. Teraz to vyzerá tak, že sa mesiac vydania zúžil na október, minimálne pre Čínu. Informácia pochádza zo zákazníckej podpory Huaweiu. Globálne vydanie môže nasledovať o mesiac neskôr.

Huawei Mate X bol pôvodne nakonfigurovaný s čipom Kirin 980 a externým modemom. Existujú však špekulácie, že by ho výrobca od predstavenia mohol nahradiť novším Kirinom 990, ktorý má integrovaný 5G modem. Nie je jasné, či by týmto krokom došlo k náhrade pôvodne predstaveného modelu alebo Huawei uvedie rovno dva varianty. Oficiálny web stále uvádza Kirin 980. 

Informácia by sa samozrejme mohla zmeniť počas toho, ako sa bude blížiť vydanie. Nad novinkou stále visí aj otáznik ohľadne služieb Google Play. Pokiaľ sa nič nezmení, je pravdepodobné, že Mate X vyjde rovnako ako Mate 30 iba so službami Huawei Media a Obchod Play nahradí AppGallery. 

Zdroj: tech.sina.com.cn


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu