Huawei Mate 50 Pro a séria Nova 10 prichádza na Slovensko

K slovenský zákazníkom prichádza trojica nových smartfónov. Dva modely zamerané na dizajn, fotografovanie a rýchle nabíjanie, a špičkový model určený najnáročnejším zákazníkom, ktorí ocenia výkonný hardvér a kvalitné fotoaparáty. (živé fotografie)

Huawei Mate 50 Pro mal premiéru na domácom čínskom trhu začiatkom setembra a o mesiac neskôr sa dostáva aj na globálny trh. Výrobca ho uvádza ako nového kráľa mobilnej fotografie. Novinka je vybavená výkonným čipsetom Snapdragon 8+ Gen 1 špičkovou zostavou fotoaparátov.

Huawei Mate 50 Pro je vybavený fotoaparátom Ultra Aperture Camera, ktorý sa môže pochváliť vôbec prvou 10-úrovňovou nastaviteľnou fyzickou clonou f/1.4 - f/4.0. Prepnutie do profesionálneho režimu vám umožní manuálne upraviť hĺbku ostrosti a stupeň rozmazania. Hlavný 50 Mpix fotoaparát aj 64 Mpix persikopický teleobjektív podporujú optickú stabilizáciu obrazu.

Širokouhlým 13 Mpix fotoaparátom so 120° uhlom záberu a automatickým zaostrovaním zasnímate aj makro zábery. Huawei Mate 50 Pro tiež podporuje natáčanie makro videa a makro obraz v obraze (PiP) na presné sprostredkovanie scén v pohybe.

Huawei Mate 50 Pro prichádza na globálny trh s dvomi rôznymi typmi zadného krytu, sklom a vegánskou kožou. Sklenený kryt je dostupný v dvoch farbách, Silver a Black, ktoré dodávajú telefónu výrazný, elegantný povrch. Verzia vegánskej kože prichádza v oranžovej farbe, inšpirovaná žiarivými oranžovými slnečnými lúčmi. Na Slovensku však táto verzia nebude dostupná. 

Kompletné špecifikácie Huawei Mate 50 Pro sa dočíate v základnom infe. Telefón sa bude dať predobjednať od 6. októbra, predaj štartuje 1. novembra u vybraných operátorov a maloobchodných predajcov. 

Cena je stanovená na 1299 eur, pričom v období od 6. októbra do 13. novembra získa zákazník smart hodinky Huawei Watch GT3 46 mm ako darček.

Dvojicu smartfónov Huawei Nova 10 a Huawei Nova 10 Pro spája dizajn, čipset Snapdragon 778G, zostava zadných fotoaparátov (50 Mpix hlavným 8 Mpix širokoujlý a 2 Mpix bokeh fotoaparát) a 60 Mpix predná kanera. V prípade Pro verzie ide o duálnu prednú kameru. 

Séria Nova 10 tiež obsahuje Petal Clip, aplikáciu na vytváranie videí na jedno kliknutie, ktorá zahŕňa funkciu fotografovania predmetov v pohybe, stabilizáciu videa, farebný gradient, snímanie zvuku a úpravu videí pre vysokokvalitnú produkciu vlogov.

Nova 10 ponúka 4000 mAh batériu so 66 W rýchlym nabíjaním, 10 Pro sa pýši 4500 mAh akumulátorom a 100 W nabíjaním. Obidva modely disponujú čítačkou odtlačkov integrovanou do AMOLED displeja. 

Smartfóny radu Huawei Nova 10 sú k dispozícii vo farbách Starry Silver a Starry Black, predaj štartuje 6. októbra. Huawei Nova 10 má cenovku 569 eur, výkonnejší model Nova 10 Pro dostal cenu 749 eur. K obom smartfónom dostanú zákazníci v období od 6. 10. do 23. 10. slúchadlá Huawei Freebuds Pro 2 ako darček.  

Živé fotografie:

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu