HTC Wildfire X: moderný displej a trojitý fotoaparát

HTC podľa skorších špekulácií oživilo sériu Wildfire a na indickom trhu ponúklo novinku s natiahnutým 6,22'' displejom a tromi objektívmi vzadu.

Možno si aj vy spomínate na maličký 3,2-palcový android HTC Wildfire, ktorý sa u nás prvýkrát objavil v roku 2010. Išlo o zmenšenú a odľahčenú verziu vtedajšej vlajkovej lode Desire. Pri jeho nástupcovi Wildfire S sme sa tešili z 512 MB kapacity RAM a rovnako veľkého úložiska. 

Dnešná novinka HTC Wildfire X má s pôvodným modelom spoločný už len názov. Dostala moderný dizajn a veľký 6,22'' natiahnutý HD+ displej s malým výrezom na 8 Mpix prednú kameru. Výbavou neohúri, uvedenie na indickom trhu napovedá, že je zameraný na zákazníkov, ktorí nehľadajú nadupaný top model. 

Medzi kľúčové špecifikácie patrí osemjadrový procesor Helio P22, Android 9 Pie, 3300 mAh batéria a 3 GB alebo 4 GB kapacita RAM. Vnútorná pamäť bude dostupná v dvoch veľkostiach: 32 GB alebo rovno 128 GB. 

Vzadu okrem čítačky odtlačkov vidno tri objektívy. Za hlavným sa ukrýva 12 Mpix snímač, 8 Mpix ponúka 2-násobné priblíženie a 5 Mpix senzor je určený na snímanie hĺbky ostrosti. Poteší použitie USB-C konektora a nezabudlo sa ani na 3,5 mm jack či FM rádio. 

HTC Wildfire X sa na indickom trhu začne predávať 22. augusta, cena za 3 GB model začína na sume 10999 indických rupií. O globálnom rozšírení výrobca zatiaľ neinformoval. 

Zdroj: htc.com/in

Diskusia k článku:

Začať diskusiu