Honor Vision: inteligentná obrazovka s HarmonyOS

Zariadenie podľa výrobcu predstavuje novú éru televízií a je plné inovácií. Ide o prvý smart televízor na svete, v ktorom beží operačný systém Huawei HarmonyOS.

Na nedávnej konferencii HDC uviedol Honor nový produkt, ktorý má byť nielen centrom zábavy, ale taktiež riadenia, zdieľania informácií a interakcie s ďalšími zariadeniami. 

Ako sme už písali v článku Huawei oznámil vlastný systém HarmonyOS, nová platforma bude optimalizovaná a postupne integrovaná naprieč portfóliom značky. Vrátane inteligentných hodiniek, obrazoviek, systémov vo vozidle a reproduktorov.

Prvým zariadením s HarmonyOS je Honor Vision s 55-palcovým 4K HDR displejom, ktorý v sebe spája rad inovatívnych technológií: čipset Honghu 818, AI Camera NPU čipset a Wi-Fi čipset z vlajkových lodí. 

Čipová sada Honghu 818 vylepšuje a optimalizuje rozlíšenie obrazu a kontrast farieb pomocou niekoľkých algoritmov. Procesor s ôsmimi jadrami dokáže spracovať zložitejšie obrazy na veľkých obrazovkách a zároveň spúšťať ďalšie úlohy. 

Inteligentná pop-up AI kamera vybavená HiSilicon Hi3516DV300 NPU čipsetom je schopná rozpoznávať tváre alebo detekovať polohu. Kamera sa dokáže nakloniť smerom dole o 10° a pokiaľ sa nepoužíva, automaticky sa schová za obrazovku. 

Wi-Fi čipset s duálnou frekvenciou 2,4 GHz / 5 GHz podporuje rýchlosť sťahovania až 1,7 Gbps, čo umožňuje plynulejšie a stabilnejšie prehrávanie videa vo vysokom rozlíšení. Inteligentný displej Honor Vision využíva funkciu Honor Magic-link, ktorá umožňuje používať smartfón alebo tablet k vyhľadávaniu programov, úpravám nastavení a podobne. 

Cena Honor Vison bez vysúvacej kamery je na domácom čínskom trhu začína na sume 3799 CNY, v prepočte približne 506 eur. Pro verzia s väčšou vstavanou pamäťou a podporou pre videohovory má cenovku 4799 čínskych juanov, teda asi 640 eur. Európska dostupnosť novinky zatiaľ nebola oznámená, cena pre európskeho zákazníka bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease16.08.2019 - 05:37 Trvalý odkaz

Doplním podstatné info.
Panel: výrobca BOE, typ neznámy
Podsvietenie: EDGE LED
Obnovovacia frekvencia: 50/60Hz
HDR support: only HDR10
CPU: 2x ARM Cortex-A73, 2x ARM Cortex-A53
GPU: ARM Mali-G51
RAM/Storage: 2/32GB
TV tuner: DTMB, nič použiteľné v EU.
1x USB 3.0, 3x HDMI 2.0

Celá diskusia 1 príspevok