Honor Magic5 Lite vyniká výdržou batérie. Vo svojej kategórii je najlepší na svet

Výdrž smartfónu na jedno nabitie záleží nielen od kapacity, ale aj od energetickej hospodárnosti systému a optimalizácie hardvéru. Magic5 Lite prekvapil a pri stredne náročnom používaní zvládne fungovať na jedno nabitie viac než tri dni.

Výdrž batérie na jedno nabitie je pre veľkú časť používateľov dôležitým parametrom pri výbere nového smartfónu. Novinka s prívlastkom Lite, ktorá bude mať premiéru 27. februára na MWC 2023 v Barcelone a je súčasťou novej série Honor Magic5, získala v teste DxOMark 1.miesto v testovaní batérie

Po laboratórnych skúškach a štyroch náročných testoch získal Honor Magic5 Lite 152 bodov, čo ho katapultovalo na vrchol rebríčka. Podľa výsledkov zvládne zatiaľ nepredstavený smartfón viac než tri dni stredne náročného používania na jedno nabitie. 

Pre maximálnu výdrž batérie vyvinul Honor pevnú a ľahkú hliníkovú zliatinu pre dosky stredného rámu. Následne prešla desiatkami tisíc testov, vrátane testov ohýbania, pádu, pevnosti, nárazu a odolnosti proti namáhaniu. 

Hmotnosť stredových rámov sa tak znížila o štyri gramy a došlo k zúženiu až o 15 %. Vďaka tomu je mobilný telefón ľahší, pevnejší a kompaktnejší. Do malého a tenkého zariadenia sa tak podarilo umiestniť 5100 mAh batériu.

Výrobca sa detailne venoval softvérovej oblasti a novým funkciám, medzi ktoré patrí inteligentné využívanie procesorov, riadenie na úrovni aplikačných procesov, inteligentný výber siete a riadenie spotreby energie. 

Testovací proces laboratória zahŕňal štyri testy, ktoré určili výsledné celkové skóre DxOMark Battery. Prvým je scenár typického používania, druhým test vo vonkajšom prostredí, tretím v poradí je kalibrovaný test a na záver je vykonaný test nabíjania.

Scenár typického použitia bol vykonaný pomocou naprogramovaných robotov, ktorí napodobňujú ľudské gestá. Testy začali o polnoci, kedy je smartfón plne nabitý. O ôsmej hodine ráno začali roboti chatovať s priateľmi, surfovať na sociálnych sieťach, počúvať Spotify, sledovať Netflix či YouTube. Po štyroch hodinách aktívneho používania v priebehu dňa sa smartfón o 23:30 uspí a ďalší deň začína znova, kým sa batéria nevybije.

Vonkajší testovací scenár bol vykonaný v Paríži na konkrétnej trase, ktorá zahŕňala chôdzu, jazdu autobusom, metrom a električkou. Výsledky ukázali, že Honor Magic5 Lite (základné info) môže byť vhodným zariadením pre používateľov, ktorí výdrž na jedno nabitie majú ako svoju prioritu. Sme zvedaví na naše reálne skúsenosti počas testovania. 

Malý postreh na záver: Honor Magic5 Lite je prezlečený model Honor X9a, ktorý ale v teste DxOMark získal 143 bodov a 5. miesto. Dôvodom môže byť lepšie optimalizácia hardvéru a softvéru. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu