Honor Band 5 - ďalšia generácia fitness náramku pod 50 eur

Piata generácia fitness náramku od Honoru sľubuje 14-dňovú výdrž a meranie tepu, spánku aj pohybových aktivít. Cena by nemala prekročiť 50 eur.

Spoločnosť Honor ukázala novú piatu generáciu svojho inteligentného náramku, označenú ako Band 5. Ten zatiaľ odštartoval len na indickom trhu, keďže predchádzajúce verzie bežne kúpite aj u nás, nie je dôvod, aby tomu tentokrát bolo inak. 

Honor Band 5 nahrádza OLED displej kvalitnejším plnofarebným dotykovým AMOLED panelom, no s totožným rozlíšením 120 x 240 bodov a veľkosťou 0,95'', Dokáže zobraziť až 45 znakov pri náhľade notifikácií alebo zmeškaných správ zo spárovaného mobilu. Na ovládanie poslúži aj špeciálna aplikácia v telefóne (Android alebo iOS) a jediné dotykové tlačidlo na prednej strane. 

Základná obrazovka môže zobrazovať niekoľko prednastavených motívov a údaje o aktuálnom čase, dátume, počasí, prejdených krokoch počas dňa či frekvencii srdca, keďže spodnej časti dominuje optický senzor tepu. Telo odolá ľahkému kontaktu s vodou (50 m, teda sprchovanie a plávanie), používateľsky nevymeniteľný náramok je zo silikónu. Na notifikácie vás môžu upozorniť aj krátke vibrácie, no reproduktor nečakajte. Náramok bude využiteľný aj na meranie tréningových aktivít bez GPS, prípadne sledovanie spánku. 

Honor sľubuje, že 23 gramový náramok zvládne až 14 dní prevádzky. Je však pravdepodobné, že pri intenzívnejšom používaní a najmä aktívnom sledovaní tepu, sa táto doba výrazne skráti. Viac zmien na hardvéri nehľadajte, rovnaká zostala aj 100 mAh kapacita batérie. Výraznejšia obmena zasiahla skôr grafické rozhranie. 

Pri indickej cenovke svieti suma 2599 rupií, teda necelých 33 eur. Predchádzajúci Honor Band 4 sa u nás predáva za 40 až 50 eur. 

Zdroj: flipkart.com

Diskusia k článku:

Martin Jetotak05.09.2019 - 08:47 Trvalý odkaz

chalani, kde je spomenute ze je tam uz meranie kyslika? vodeodolnost do 50m je lahka? pokial viem prave na tom merani kyslika postavili cely tento novy naramok, mala to byt nova top ficurka, kazdopadne zatial po update-och to iba mera na vyziadanie, neskor chcu tym ale sledovat aj unavu, mikrospanky atd, uvidime no, je vonku nieco viac ako mesiac a uz mal dva vacsie updaty tak uvidime coho sa este dockame...

Celá diskusia 1 príspevok