Honor 9X s Kirinom 810 príde 23. júla

Novinka vyššej strednej triedy dostane nový čipset vyrobený 7 mm technológiou. Výrobca dáva dôraz na výkonnejšiu umelú inteligenciu.

Firma na svojej čínskej sociálnej sieti Weibo láka na pripravovaný smartfón Honor 9X. Okrem názvu výrobca prezradil niekoľko podrobností z hardvérovej výbavy a ukázal produktové balenie v modro-bielom prevedení.

Nový čipset Kirin 810 využíva neurálnu jednotku NPU Leonardo da Vinci s vynovenou AI. Umelá inteligencia je podľa Honoru trend budúcnosti, a tak ju jej materská firma Huawei neustále vyvíja a vylepšuje.

Kirin 810 už nájdeme aj v nedávno uvedenej novinke Huawei Nova 5. Pozostáva zo šiestich jadier Cortex-A55 taktovaných na 1,88 GHz a dvoch výkonných Cortex-A76 s taktom 2,27 GHz. Grafiku má na starosti Mali-G52 MP6. 

Nová rámcová NPU poslúži napríklad pri snímaní fotografií, videí či optimalizácii spotreby batérie a výkonu procesora pri vysokej záťaži GPU. Kým oficiálne spoznáme Honor 9X, možno výrobca prezradí ešte niekoľko ďalších podrobností. Kompletné infromácie sa dozvieme 23. júla.

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu