Hogwarts Legacy ukázal krásny i nebezpečný svet Harryho Pottera

Po takmer dvoch rokoch od ohlásenia novej hry z čarodejníckeho sveta ukazuje Hogwarts Legacy prvýkrát svoju hrateľnosť. Jedným slovom vyzerá fantasticky.

Akčné RPG Hogwarts Legacy patrí k najočakávanejším titulom. Čarodejnícky svet sa totiž dostáva opäť na obrazovky monitorov po neuveriteľne dlhej dobe. Vezme nás do Rokfortu zhruba sto rokov pred udalosťami Harryho Pottera. Novinka bola ohlásená ešte v roku 2020 a na ukážku hrateľnosti sme čakali takmer dva roky. 

Nové State of Play od Sony nám naservírovalo rovno 15 minút čarodejníckeho sveta, ktorý vyzerá naozaj dychberúco. V Hogwarts Legacy preberieme úlohu študenta Rokfortu, ktorého si sami vytvoríte na začiatku hry. Čaká vás napínavý príbeh, akčné súboje, ale aj objavovanie krásneho i nebezpečného sveta. 

Ukážka hrateľnosti nás oboznámila so základnými hernými mechanikami. Videli sme vzburu škriatkov, známe i nové NPC postavy a milované lokality samotného Rokfortu. Hra dokonca naznačila aj akúsi temnejšiu cestu, ktorou sa budete môcť vydať. 

Chýbať nebudú samozrejme ani RPG prvky ako strom schopností, príprava elixírov, zbieranie predmetov či prieskum okolia. Samotná J.K.Rowlingová však do vývoja hry zapojená nie je, zrejme aj kvôli jej kontroverzným vyjadreniam o rodovej identite. Hogwarts Legacy naznačil aj dátum vydania. Novinka napokon vyvrátila špekulácie o odložení a vyjde v jeseni. 

Zdroj: hogwartslegacy.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu