HMD Global uviedlo odolnú Nokiu XR20, Nokiu C30 s 6000 mAh batériou a tlačidlovú Nokiu 6310

Konzorcium HMD Global predstavilo trojicu nových telefónov. Odolný android vhodný do náročných podmienok, lacný smartfón so 6000 mAh batériou a oživený ikonický model s veľkými tlačidlami.

Nokia XR20 spĺňa certifikáciu IP68 a MIL-STD 810H, a podľa výrobcu má zvládať extrémne podmienky, pád z výšky 1,8 metra na tvrdú podložku aj hrubšie zaobchádzanie. Určená je pre bežné aj firemné využívanie. Displej so 6,67-palcovou uhlopriečkou a Full HD+ rozlíšením chráni odolné sklo Gorilla Glass Victus. 

Medzi kľúčové špecifikácie patrí Snapdragon 480 s podporou 5G, až 6 GB RAM, 48 Mpix hlavný fotoaparát s optikou Zeiss a 4630 mAh batéria s bezdrôtovým nabíjaním. Nechýba 3,5 m jack ani NFC. 

Nokia C30 je pomyseľným vrcholom radu C. Prichádza s najväčšou kapacitou batérie aj veľkosťou displeja zo všetkých doposiaľ predstavených telefónov Nokia. Novinka je vybavená veľkým 6,82-palcovým HD+ displejom a 6000 mAh batériou. Hardvérovou výbavou, kde nájdeme maximálne 3 GB RAM, 13 Mpix fotoaparát a microUSB konektor spadá do nižšej triedy smartfónov.

Najnovší člen rodiny klasických telefónov je oslavou ikonického modelu Nokia 6310, no s modernejšou výbavou. Prináša jednoduché ovládanie, vylepšenú ergonómiu s veľkými tlačidlami a batériu, ktorá ponúkne dlhú výdrž na jedno nabitie. Nechýba ani populárna hra Had. 

Každej novinke sa budeme postupne venovať v samosttanom článku typu základné info.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu