Google testuje funkciu, ktorá vás počas chôdze ochráni pred vrazením do stĺpa

Stalo sa vám, že ste počas kráčania urputne sledovali telefón a vrazili do niekoho iného? Google sa s týmto problémom rozhodol bojovať pomocou novej funkcie Head Up.

Na novú funkciu Androidu, ktorá je momentálne v beta verzii, upozornil známy portál XDA Developers. Volá sa Head Up a zdá sa, že by vás počas chôdze mohla ochrániť pred pádom, vrazením do stĺpa alebo do iného chodca. V praxi by mala fungovať tak, že ak smartfón detekuje, že kráčate a vytiahnete ho z vrecka, dostanete upozornenie, že by ste ho mali odložiť. 

Google tak zrejme chce bojovať s dnešným, nie práve ideálnym trendom, kedy mnoho používateľov pozerá počas chôdze do displeja mobilu. S tým sú spojené rôzne nehody, pády či nárazy, ktoré môžu mať nepríjemné následky. Namiesto sledovania displeja by ste sa tak pri kráčaní mali sústrediť na dianie okolo vás. Nová funkcia tak zapadne do ponuky nastavení v sekcii digitálna pohoda, kde by mala umožniť aj určité možnosti prispôsobenia. 

Zdá sa, že Head Up je momentálne k dispozícii iba pre telefóny Pixel. Nakoľko je zrejme len vo fáze testovania, informácie o jej rozšírení zatiaľ nie sú známe. 

Podobné upozornenie sa vám môže na obrazovke displeja objaviť napríklad aj pri niektorých smartfónoch značky Huawei, ktorý túto funkciu používa už dlhší čas. 

Zdroj: XDA Developers

Diskusia k článku:

org org19.04.2021 - 10:30 Trvalý odkaz

Ďalšia zbytočnosť, ktorú bude mať vypnutú 99,9% ľudí.

Celá diskusia 1 príspevok