Google Stadia rozširuje testovanie aj mimo telefónov Pixel

Streamovanie hier od Googlu je momentálne v testovacej prevádzke. Nie je dostupné vo všetkých krajinách ani na všetkých zariadeniach. To druhé by sa však čoskoro mohlo zmeniť.

Ambiciózny projekt Google Stadia ponúka hranie hier prostredníctvom cloudu. Výhoda je v tom, že koncový používateľ nemusí vlastniť výkonný počítač ani hernú konzolu. Všetky náročné tituly bežia na vzdialených serveroch Googlu a používateľom sa domov prenáša len obraz.

Viac sme sa službe venovali v článku Herná služba Google Stadia príde v novembri. V základe bude zadarmo. Stream funguje na počítače, tablety a smartfóny. Pri spustení bol však obmedzený len na Pixely. Výrobca tvrdil, že situáciu zmení. 

Google dodržal slovo a používatelia, ktorí sú zapojení do testovania hlásia, že im stream funguje aj mimo smartfónov Pixel. Ide však len o zobrazenie uvítacej obrazovky, nad ktorou nemajú kontrolu. Zdá sa, že je to test prínosný len pre Google, ktorý ukáže, ako stream Stadie spracúvajú aj smartfóny iných značiek. 

Prvé správy používateľov o testovaní mimo Pixelov prišli ešte v decembri. Preto je pravdepodobné, že výrobca už čoskoro spustí test pre všetky Android smartfóny. U nás je služba zatiaľ nedostupná. 

Zdroj: 9to5google.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu