Google si zaregistroval patent na prednú kameru pod displejom

Google sa pridáva k výrobcom, ktorí pracujú na svojom riešení kamery pod displejom. Zaregistroval si nový patent, ktorý opisuje jeho novú technológiu. Špekuluje sa, že by sa mohol objaviť v prvom skladacom Pixeli.

Zdá sa, že predná kamera pod displejom bude najbližšou inováciou, ktorá sa v mobilnom svete postupne rozšíril. Svoje riešenie už má viacero výrobcov a najnovšie sa k nim pridáva aj Google. Podal si registráciu 23 stranového patentu, ktorý obsahuje detaily novej technológie.

Kamera je umiestnená pod displejom, oproti malej sekundárnej obrazovke. Medzi nimi je niečo ako zrkadielko. Ak používateľ zapne prednú kameru, zrkadielko ju odkryje. Ak je kamera vypnutá, sekundárna obrazovka sa postará o plynulé doplnenie displeja. 

Optický modul zaberá malé okienko plochy displeja s priemerom 2 až 3 mm. Vedľa fotoaparátu sa nachádzajú aj ďalšie snímače. Mohlo by ísť o proximity alebo IR senzor. Keďže sa jedná len o registráciu patentu, finálnu verziu zrejme neuvidíme tento rok v pripravovanom Pixeli 6. Očakáva sa, že by sa mohla objaviť o rok neskôr v skladacej verzii smartfónov od Googlu. 

Prvou komerčne dostupnou lastovičkou s kamerou pod displejom bol ZTE Axon 20 5G, ktorý vyšiel 21. decembra 2020. O slovo by sa v tomto smere mal už čoskoro prihlásiť aj Samsung. Špekuluje sa, že kameru pod displejom prinesie s modelom Galaxy Z Fold 3. 

Zdroj:  en.letsgodigital.org

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu