Google Pixely a Essential Phone dostávajú stabilnú verziu Androidu 10

Podľa očakávania bol 3. september dňom, kedy Google sprístupnil oficiálnu verziu najnovšieho Androidu. Okrem Pixelov sa dočkali aj majitelia Essential Phonu.

Android 10, známy pod pracovným názvom Android Q, bol oficiálne uvedený v máji na vývojárskej konferencii Google I/O. Oficiálny názov bol odhalený len nedávno. Prečo sme sa nedočkali pomenovania podľa nejakej cukrovinky, sme vysvetlili v článku Zabudnite na Q, nový systém od Googlu sa bude volať Android 10

Vydaniu stabilnej verzie predchádzalo šesť beta verzií. Nová platforma je zameraná na bezpečnosť, väčšiu ochranu súkromia, umelú inteligenciu, ponúka vylepšené gestá a inteligentné odpovedanie na správy v upozorneniach.

Nechýba tmavý režim naprieč systémom aj s podporou pre aplikácie tretích strán. Dôraz sa kládol na vylepšenie oprávení, ktoré používateľ udeľuje aplikáciám, najmä čo sa týka prístupu k polohe. 

Okrem Pixelov dostal v rovnaký deň aktualizáciu Essential Phone. Informoval o tom výrobca na svojom Twitter účte. V priebehu posledného štvrťroka začne so sprístupňovaním Androidu 10 pre svoje smartfóny aj Nokia. Kedy dostanú jednotlivé modely nové verzie systému sa dozviete z článku Nokia zverejnila plán aktualizácií na Android 10.

Zdroj: twitter.com/AndroidDev
 

Diskusia k článku:

Železomej04.09.2019 - 05:51 Trvalý odkaz

Môžem len potvrdiť, manželkin Pixel XL práve "dostáva" Android 10.

scotty04.09.2019 - 10:03 Trvalý odkaz

Tiež potvrdzujem na Pixel XL, a to som čakal že android 9 bude posledná verzia ktorú dostane. Velké prekvapenie a teším sa na dark mode. Dám potom spatnú vazbu ako funguje

Michal04.09.2019 - 10:47 Trvalý odkaz

Tiež môžem potvrdiť , že na Pixel 3a mi došla ráno aktualizácia na android 10 a security patch k 5.9.2019.. páči sa mi čierna téma naprieč systémom (ale napr v smskách, kalendári a tak to nie je úplna čierna, čo je trošku škoda). Gestá sa vylepšili oproti predchádzajúcej verzii, subjektívne myslím, že viac mi pripomínajú MIUI, ktorý na mi8 mám :-D .

scotty04.09.2019 - 11:03 Trvalý odkaz

na Pixel XL som prišiel o face recognition, to ma dosť nasralo popravde, nechápem tento krok s5....

Celá diskusia 5 príspevkov