Google Pixel Fold má problém. Skladacia obrazovka sa rýchlo poškodí

Prvý skladací smartfón Googlu sa na trhu ešte poriadne neohrial a už sa množia hlásenia o problémoch s vnútorným displejom. Rýchlo sa poškriabe a dokonca prestane úplne fungovať.

Prvý smartfón Googlu s ohybný displejom Pixel Fold bol uvedený na májovej vývojárskej konferencii a v týchto dňoch sa dostáva k prvým majiteľom. Predaj oficiálne odštartoval na niektorých trhoch ešte len 27. júna, no už ho sprevádzajú problémy s displejom.

Redaktor webu Ars Technica zverejnil svoje skúsenosti, kedy mu po štyroch dňoch testovania odišla vnútorná OLED obrazovka. Bez toho, aby mu telefón spadol alebo sním nešetrne zaobchádzal. Najskôr mu prestalo fungovať desať spodných pixelov, čo vytvorilo bielu čiaru v spodnej časti obrazovky. Celá ľavá strana prestala reagovať na dotyk a o hodinu neskôr sa cez celý displej rozšíril biely pás. 

Snáď žiadny výrobca, ktorý sa pustil cestou ohybných telefónov, sa nevyhol problémom, či už s so samotným displejom (fóliou) alebo konštrukciou. Teraz musí zistené chyby riešiť Google. Redaktor s poškodeným Pixel Fold usúdil, že problém zapríčinil kúsok bližšie neidentifikovanej nečistoty, ktorý sa dostal do malej medzery medzi displejom a rámom konštrukcie. Keď telefón zatvoril, došlo týmto zrnkom nečistoty k poškodeniu (prepichnutiu) OLED panelu. Po kontrole prístroja lupou dokonca našiel miesto vpichu. 

Toto však nebol jediný nahlásený incident s displejom skladacieho Pixelu. Objavilo sa odlupovanie ochrannej fólie a prvé škrabance na vnútornej obrazovke sú viditeľné už po prvých dňoch používania. Iný majiteľ sa posťažoval na svetloružovú čiaru na vnútornej obrazovke, ktorá sa objavila len pár hodím po zapnutí doručeného telefónu. 

Google sa k nahláseným problémom vyjadril iba stručne. Odporučil každému, aby sa obrátil na podporu, ktorá prípad prešetrí. Na Slovensku nemá Google svoj oficiálny Google Store, napriek tomu sa dá Pixel Fold objednať. No po zverejnených prípadoch bude zrejme rozumné, počkať s kúpou na zistenie príčiny a odstránenie problému. 

Zdroj: arstechnica.com, theverge.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu