Google Pixel 4 má dostať 90 Hz displej

Príchod ďalšej generácie smartfónom Googlu sa blíži a s ním pribúdajú informácie o výbave a funkciách, ktorú by novinky mohli priniesť. Čo všetko už vieme?

Tak ako po minulé roky aj tento prídu nové Pixely v dvoch veľkostiach. Menší Pixel 4 má ponúknuť 5,7-palcový Full HD+ displej bez výrezu, väčší Pixel 4 XL so 6,3'' uhlopriečkou sa má pýšať QHD+ rozlíšením. 

Minimálne väčší z dvojice má disponovať OLED displejom s 90 Hz obnovovacou frekvenciou, ktorú oceníte napríklad pri hraní hier alebo pri sledovaní filmov s rýchlymi scénami. Hovorí sa o použití čipsetu Snapdragon 855, 6 GB operačnej pamäti RAM a až 128 GB úložisku. 

Pixely sú dlhodobo známe kvalitnými fotoaparátmi a inak tomu nemá byť ani pri štvrtej generácii. Hlavný by mal ponúknuť 12 Mpix, chýbať nemá 16 Mpix teleobjektív ani ToF kamera. Kapacita batérie menšieho modelu nenadchne, hovorí sa o 2800 mAh akumulátore, väčší s 3700 mAh batériou na tom bude lepšie. Samozrejmosťou bude rýchle nabíjanie a najnovší operačný systém Android Q. 

Koncom júla Google priniesol informáciu, že Pixel 4 prinesie ovládanie pohybom Motion Sense a vylepšené rozpoznávanie tváre, ktoré má fungovať na podobnom princípe ako Face ID od Apple. Podrobnosti nájdete v článku Pixel 4 prinesie podporu ovládania bez dotyku a nové odomykanie tvárou. Špekuluje sa, že nové Pixely nebudú mať snímače odtlačkov, ale zariadenia sa budú odomykať iba skenovaním tváre. 

Zdroj: igeeksblog.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu