Google Pixel 4 dostane otvor pre prednú kameru po vzore Samsungov Galaxy S10

Google Pixel 4 by mal prísť až v októbri tohto roka, na internete sa však už začínajú objavovať prvé úniky s jeho údajným finálnym vzhľadom. Google ale môže testovať viac alternatív.

Ak by Google nenarušil vývojový cyklus svojich smartfónov Pixel, štvrtej generácie vlajkového modelu s operačným systémom Android by sme sa mali dočkať až v októbri tohto roka. 

Internet však už o podobe nového Pixelu 4 začína horúčkovito diskutovať. Na Twitterovom účte OnLeaks sa pred pár dňami objavil prvý kvalitnejší render. Ukazoval zvláštne umiestnenú mriežku pre slúchadlo, ktorá by mohla predznamenávať pomerne hrubé okraje okolo displeja, a tiež obdĺžnikovú plochu pre zadné fotoaparáty.  Tá sa zas nápadne podobá na niečo, čo sa pravdepodobne objaví aj na nových iPhonoch o mesiac skôr.

GSMArena dnes ukázala aj živé fotografie, na ktorých by mal byť práve pripravovaný Pixel 4 alebo Pixel 4 XL. Model ukazuje prednú kameru umiestnenú v laserom vyrezanom otvore priamo do displeja, teda rovnaké riešenie, aké má napríklad Samsung Galaxy S10+.

Server ale upozorňuje, že do plánovaného predstavenia zostáva ešte pomerne veľa času a Google vraj pracuje až na troch rozdielnych dizajnoch, z ktorých nakoniec po dôkladnom testovaní vyberie ten finálny. 

Aktuálny Google Pixel 3 a Pixel 3 XL používatelia často ospevujú najmä vďaka výnimočnej kvalite fotografií, no dizajnových zmien je oproti predchodcom trochu málo. Plastové telo, priemerná kapacita batérií a veľký výrez v strede displeja boli pre mnohých skôr sklamaním.  

Zdroj: GSMArena.com, Twitter.com/OnLeaks