Google odhalil dizajn smartfónov Pixel 6 a 6 Pro

Google na svojom Twitter účte zverejnil náhľad na pripravované smartfóny aj niekoľko detailov z výbavy. Potvrdil sa dizajn z predchádzajúcich renderov.

Už v máji sa na internete objavili prvé rendery očakávaných noviniek Google Pixel 6 a Pixel 6 Pro s nezvyčajným dizajnom zadnej steny, na ktorej bolo vidno výrazne vystupujúci pás s kamerovým systémom. 

Google nedávno na Twitteri zverejnil niekoľko fotografií noviniek v rôznych farebných variantoch, čím potvrdil očakávaný dizajn. Zároveň prezradil, že prídu s úplne novým čipom Google Tensor navrhnutým spoločnosťou Google, ktorý bude vyrobený na mieru pre tohtoročné Pixely. Jeho výhody vraj uvidíme na výkonoch fotoaparátov, rozpoznávaní reči, hlasových poveloch, prekladoch a ďalších funkciách.  

Obidva modely budú na výber v troch farebných variantoch, Pro verziu odlíšite od základného modelu podľa väčšieho priestoru nad lištou s fotoaparátmi. Pixel 6 Pro dostane tri zadné fotoaparáty vrátane teleobjektívu so 4-násobným optickým priblížením, Pixel 6 bude bez teleobjektívu. 

Viac podrobností o hardvérovej výbave Google aktuálne neprezradil. Na web však minulý mesiac unikli základné parametre, podľa ktorých sa máme tešiť na 50 Mpix hlavný fotoaparát, pričom Pixel 6 Pro sa má pýšiť 48 Mpix teleobjektívom a 5000 mAh batériou. Viac podrobností sme priniesli v článku Unikli hlavné špecifikácie Google Pixel 6 a 6 Pro.

Zatiaľ nepoznáme termín uvedenia, Google len spomenul, že oba modely prídu na jeseň tohto roku.

Zdroj: twitter.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu