Google mapy dostali dôležitú funkciu, pomôže ochrániť pred pokutou

Pri navigácii sa teraz zobrazuje na displeji aj maximálna povolená rýchlosť v danej oblasti. Novinka tak pomôže predísť pokute za prekročenie rýchlosti.

Ak využívate Google mapy počas jazdy autom, zrejme vás poteší posledná pridaná funkcia - rýchlostný limit. Zobrazuje sa v ľavej dolnej časti obrazovky a ukazuje maximálnu povolenú rýchlosť v danom úseku. 

Keď sa pohybujete po neznámej trase, v cudzom meste alebo štáte, lebo aj v hmle, nemusíte mať správne alebo včasné informácie o povolenej rýchlosti. Google preto prináša novú funkciu, aby vodičom uľahčil cestovanie. 

Pri správnom zobrazení aktuálnej maximálne povolenej rýchlosti sa Google spolieha na snímky zo Street View a umelú inteligenciu. Práve AI zohráva pri novej funkcii veľkú úlohu. Ak napríklad získa údaje od vodičov, ktorí na niektorom z úsekov zrazu začnú chodiť pomalšie, môže to byť signálom, že sa v úseku zmenila povolená rýchlosť a mapy sa tomu prispôsobia. 

Údaje sa berú aj od samospráv, z fotografií zaznamenaných pri snímaní ulíc pre účely Street View, snímky tretích strán a podobne. Modely AI sú trénované na stovkách rôznych typov značiek z celého sveta, takže bez ohľadu na to, ako odlišne značka vyzerá, umelá inteligencia stále dokáže zistiť rýchlostný limit.

Novinka sa postupne sprístupňuje vo vybraných krajinách vrátane Slovenska. 

Zdroj: google.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu