Google chce neaktívnym používateľom služieb Gmail, Drive a Fotky mazať uložený obsah

Google rozposlal používateľom upozornenie na ďalšie chystané zmeny, ktoré majú platiť od 1. júna 2021. Neaktívni používatelia môžu v budúcnosti prísť o uložený obsah.

Po tom, čo Google sprísnil pravidlá cloudových služieb Drive a Fotky, a obmedzil používanie bezplatného úložiska, prichádza s ďalším nepopulárnym opatrením. V e-mailoch, ktoré v týchto dňoch dostávajú používatelia do svojich schránok, upozorňuje na nové pravidlá, ktoré začnú platiť od 1. júna 2021.

Ak ste boli dva roky neaktívnym používateľom služieb Gmail, Drive alebo Fotky, váš obsah v týchto službách môže Google odstrániť. Nové pravidlá pre neaktívne účty nebudú mať vplyv na členov Google One, ktorí neprekročili kvótu priestoru a majú účet v dobrom stave. Ak však budete mať dva roky túto kvótu prekročenú, môže Google odstrániť váš obsah v službách Gmail, Drive a Fotky.

Pokiaľ ste aktívnym používateľom spomínaných služieb a neprekročili ste počas dvoch rokov limit svojho priestoru, nové zmeny sa vás nedotknú. Nové pravidlá nadobudnú účinnosť 1. júna 2021, pričom najskorší možný termín ich uplatnenia je 1. jún 2023

Dajte si teda pozor, aby ste sa po dátume 1. 6. 2021 nestali neaktívnymi používateľmi služieb, alebo aby ste neprekročili povolený limit v cloudovom priestore, pretože môžete o svoj uložený obsah prísť. Google vás pred prípadným plánovaným odstránením bude varovať e-mailom. 

Aj v prípade, že by ste boli neaktívnym používateľom, alebo by ste mali prekročený limit priestoru a došlo by k odstráneniu vášho obsahu, naďalej sa budete môcť do služby prihlásiť.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu