Google Bard vie po slovensky. Umelej inteligencie sa môžete opýtať hocičo

Alternatívou k obľúbenej platforme ChatGPT, ktorá pri vypracovaní odpovedí využíva umelú inteligenciu, je Bard od Googlu. Posledná aktualizácia priniesla podporu pre ďalšie jazyky, vrátane slovenčiny. Neverte mu však všetko, čo vám povie.

Experimentálna služba Bard je určená na spoluprácu s generatívnou umelou inteligenciou. Vy sa opýtate, Bard odpovedá. Do adresného riadku napíšte bard.google.com a môžete začať konverzáciu s AI. Je napojená na internet v reálnom čase, takže odpovede by mali byť aktuálne, teda sa dozviete čerstvé výsledky zápasov, kurzov, odchody spojov či predpoveď počasia. 

Jeho odpoveď si môžete aj vypočuť formou hovoreného slova. V niektorých jazykoch je okrem písomného zadania otázky možnosť zadávať úlohy prostredníctvom obrázkov. V slovenčine však táto funkcia zatiaľ dostupná nie je. Druhou u nás zatiaľ nedostupnou novinkou je možnosť upraviť odpoveď do piatich rôznych štýlov – jednoduchého, dlhého, krátkeho, profesionálneho či neformálneho. 

Experimentálna služba na začiatku nového čet upozorňuje, "Som Bard, váš kreatívny a užitočný spolupracovník. Mám však svoje limity a nie vždy sa mi všetko podarí, ale vaša spätná väzba mi pomôže sa zlepšiť." Môžeme potvrdiť, že nie na všetko Bard vedel správne odpovedať a dokonca vyprodukoval faktické nezmysly. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu