Globálne uvedenie série Xiaomi 12 prebehne 15. marca

Na domácom čínskom trhu boli modely radu Xiaomi 12 predstavené už koncom roka. Teraz výrobca na sociálnej sieti prezradil, kedy prebehne globálna premiéra.

Udalosť je naplánovaná na 15. marca 2022. Nie je zatiaľ známe, či budú na globálny trh uvedené všetky tri modely dvanástkovej série, ale určite sa očakáva dvojica Xiaomi 12 (základné info) a Xiaomi 12 Pro (základné info)

Nebolo by prekvapením, ak by novinky série 12 mali oproti čínskym modelom mierne zmeneý dizajn alebo upravené parametre. Ak sa nezmení nič dôležité, tešiť sa môžeme na čipset Snapdragon 8 Gen 1, 120 Hz AMOLED displej, fotoaparát s tromi 50-megapixelovými snímačmi (v prípade Pro verzie) a rýchle káblové aj bezdrôtové nabíjanie. 

Pred oficiálnym uvedením unikli európske ceny. Základný Xiaomi 12 vraj začínať na sume 849 eur, Pro verzia by mohla mať cenovku v závislosti od konfugurácie 1100 až 1200 eur. To určite nepoteší. Mohol by prísť aj tretí model Xiaomi 12X (základné info), ten by mal s cenou od 649 eur patriť k cenovo dostupnejším.

Dočkať by sme sa mohli aj novinky Redmi Note 11 Pro+ 5G, ktorá má štartovať s cenou od 549 eur. 

Zdroj: facebook.com/Xiaomi, twitter.com/@_snoopytech

Diskusia k článku:

Začať diskusiu