Festival Grape bude aj s 5G pokrytím a umelou inteligenciou. Zákazníci Orangeu získajú 5 GB dát zadarmo

Vďaka partnerstvu s Orangeom nebude na tohtoročnom hudobnom festivale chýbať nielen bezplatná Wi-Fi sieť, ale ani mobilné 5G pripojenie. Pre svojich zákazníkov má operátor pripravený darček v podobe festivalových 5 GB dát zadarmo.

Po pandemickej prestávke sa bude obľúbený festival Grape konať na trenčianskom letisku v dňoch od 12. do 13. augusta. Orange v celom areáli zabezpečí bezplatnú Wi-Fi, posilní 3G a 4G sieť a novinkou bude aj vysokorýchlostná 5G sieť. Využiť ju môžu automaticky všetci zákazníci s 5G zariadením a aktivovaným balíkom Extra dáta. 

Pre svojich zákazníkov má Orange pripravený darček v podobe festivalových 5 GB dát zadarmo. O podmienkach ich získania budú informovaní návštevníci festivalu prostredníctvom SMS po vstupe do areálu. 

Operátor prinesie na Grape festival aj 5G kamery. Sú napájané solárnou energiou a spolu s umelou inteligenciou budú slúžiť na zvýšenie bezpečnosti účastníkov. Orange prvýkrát na festivale predstaví produkt Orange AI Vision – umelú inteligenciu, ktorá bude na základe anonymizovaných záznamov z 5G kamier identifikovať nebezpečné predmety ako zbrane a nože na festivale. 

Umelá inteligencia bude organizátorom pomáhať riešiť aj iné operatívne úlohy, ako je sčítanie účastníkov festivalu a podobne. 5G kamery budú na festivale napájané cez solárnu energiu a využívať budú priamo 5G sieť od Orangeu, ktorá bude vystavaná pre festival Grape. 

Chýbať nebude známa Orange zóna, nabíjačkáreň, bar či kaviareň. Na festivale bude aj unikátny klub Machovisko, ktorý prináša Nadácia Orange v spolupráci s organizáciou IPčko. Ide o nový koncept neformálnej psychologickej pomoci pre mladých ľudí v krízových situáciách, v ktorom budú môcť s psychológmi bezplatne prebrať akékoľvek svoje problémy. 

Orange odmení aj tých, ktorí prinesú svoj starý mobil na ekologickú likvidáciu. V rámci programu Orange Svojim môžu získať jednorazový balík 10 GB dát s platnosťou na mesiac (platí pre používateľov paušálov Go Yoxo, Go Safe Data a Go Safe Mini až Go Safe Extra) alebo voucher 5 eur na nákup kníh na www.martinus.sk (platí pre používateľov paušálov Go Safe Premium a vyššie). Orange zároveň daruje za každý odovzdaný kus 50 centov Neziskovej organizácii INCIEN – Inštitút cirkulárnej ekonomiky.

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu