Facebook zrejme po vzore Instagramu ukryje lajky

Príspevky, ktoré sa vám páčia, budete môcť stále oceniť palcom hore. Neuvidíte však počet celkových lajkov ani používateľov, ktorí ich udelili. Jedinou výnimkou budú spoloční priatelia, ktorých zobrazenie pri reakciách zostane.

Instagram vo vybraných krajinách ukryl zobrazovanie počtu lajkov ešte v júli, o čom ste sa mohli dočítať v našom článku. Cieľom tejto iniciatívy je, aby sa vaši sledovatelia viac sústredili na konkrétny príspevok, ktorý zdieľate, nie na počet srdiečok pod ním. Testovanie začalo v šiestich krajinách a aj keď boli dojmy zo začiatku zmiešané, zrejme napokon splnilo svoj účel. Na rovnaký krok sa totiž chystá aj materská firma Facebook. 

Informácie pochádzajú od odborníčky na reverzné inžinierstvo Jane Wong. Je známa tým, že študuje zdrojové kódy aplikácií, z ktorých potom získava zaujímavé informácie. Náznaky o skrytí lajkov mala nájsť v aplikácii Facebook pre Android. Celé to údajne funguje tak, ako predviedol Instagram. Stále budete mať možnosť lajknúť príspevky, ktoré sa vám páčia, ale celkový počet palcov hore uvidí iba ich autor. 

Ostatní používatelia budú mať možnosť vidieť udelený lajk iba v prípade, že ho autor príspevku dostal od niekoho, kto sa nachádza na zozname spoločných priateľov. Wong k svojmu zisteniu priložila aj screenshot obrazovky, kde je vidieť, že počty reakcií zmizli. Viditeľnosť reagujúcich používateľov má byť vraj len dôkaz toho, že funkcia je stále vo vývoji. 

Zdroj: wongmjane.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu