Facebook by mal dostať tmavý režim

Zobrazenie, ktoré šetrí energiu a oči používateľa, je podľa známej leakerky Jane Wong v rannom štádiu vývoja. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa dostane medzi bežných používateľov.

Tmavý režim v aplikáciách uvítajú najmä majitelia OLED displejov. V nich sú totiž pixely pri zobrazení čiernej vypnuté, čím šetria baterku a v konečnom dôsledku aj zrak. Natívne ho už má niekoľko aplikácií a po vzore Messengeru by mal byť konečne na rade aj Facebook. 

Aspoň to tvrdí odborníčka na reverzné inžinierstvo Jane Wong. Zaoberá sa dôkladným skúmaním kódu v rôznych beta a testovacích verziách aplikácií. Vďaka tomu v minulosti priniesla informácie o nových funkciách Facebooku či Instagramu, ktoré sa neskôr potvrdili. 

Už nejaký čas sa tvrdí, že najväčšia sociálna sieť pracuje na tmavom režime pre chytré hodinky. Podľa Wong však má byť táto funkcia rozšírená aj do natívnej Facebook aplikácie. Zatiaľ je vraj len v rannej fáze vývoja. Preto nie je jasné, kedy by sa nový režim mal rozšíriť medzi bežných používateľov. Na oficiálne vydanie si zrejme ešte počkáme. 

Zdroj: wongmjane.com


 

Diskusia k článku:

Karol Sendrei14.08.2019 - 12:57 Trvalý odkaz

Ja neviem,ale mne sa tie tmavé režimy veľmi nepáčia. Na messengeri som tiež začal používať tmavý režim a po troch dňoch som to vrátil do svetlého. Ten svetlý sa mi páči viac. Chápem,že ostatným sa môže viac páčiť tmavý,len dúfam,že nebude nanútený,ale len voliteľný

Profile picture for user Jurko68

Jurko Hraško19.08.2019 - 15:23 Trvalý odkaz

Nech mu daju az taky tmavy,az zhasne:-)

Celá diskusia 2 príspevky