Energizer E241 a E241S: klasické telefóny s funkciami smartfónu

Dvojica noviniek prináša klasickú tlačidlovú konštrukciu s alfanumerickou klávesnicou a 2,4'' displejom. Za cenu menej než 35 eur však ponúka 4G pripojenie, Wi-Fi, GPS, prístup do obchodu s aplikáciami, dlhú výdrž na jedno nabitie a 3-ročnú predĺženú záruku.

Novinky Energizer E241 a Energizer E241S majú byť uvedené na septembrovej výstave IFA v Berlíne. Líšia sa najmä konektivitou. E241 sa okrem 2G pripojí len na 3G sieť, model s prívlastkom S dokáže pracovať aj v LTE.

Obidva poháňa operačný systém KaiOS, ktorý podľa výrobcu ponúka výhody smartfónu za cenu obyčajného telefónu. Nechýba tu tak Wi-Fi, GPS ani pripojenie k rýchlym mobilným sieťam. 

Medzi vopred nainštalovanými aplikáciami nájdeme YouTube, WhatsApp, Facebook, Mapy a podobne. Z obchodu KaiStore môžete stiahnuť ďalšie aplikácie. 

Výhodou telefónov značky Energizer je dlhá výdrž batérie na jedno nabitie. Výnimkou nemajú byť ani čerstvé novinky. Batéria s 1900 mAh kapacitou má ponúknuť až 28 hodín hovoru a šesť dní v pohotovostnom režime. nabijete ju cez microUSB konektor. Záujemcov o dual SIM určite poteší samostatný slot pre microSD kartu do veľkosti 128 GB. 

Od konkurencie sa tieto dva telefóny líšia nielen slušnou výbavou, ale aj prítomnosťou prednej kamery. Lacné tlačidlové mobily mávajú zvyčajne iba zadný fotoparát. Tu nájdeme dve VGA kamery. Medzi ďalšie kľúčové špecifikácie patrí čipset Speadtrum, 512 MB RAM, 4 GB úložisko a 2,4-palcový displej s QVA rozlíšením 240 x 320 bodov. Nechýba Bluetooth 2.1, FM rádio, LED svietidlo an 3,5 mm jack. 

Odporúčaná cena Energizer E241 je stanovená na 29,99 eur, za 4G konektivitu si priplatíte len päť eur, E241S má cenovku 34,99 eur.  Na výber bude tmavomodrá a čierna farba. Príchod na trh sa očakáva v budúcich mesiacoch. Značku Energizer predáva na Slovensku napríklad Alza.sk. Či zaradí do ponuky aj tieto zaujímavé novinky, nie je zatiaľ isté. 

Zdroj: energizeyourdevice.com

Diskusia k článku:

Pauli05.09.2019 - 13:36 Trvalý odkaz

V clanku to sice nie je, ale v specifikaciach sa uvadza "Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot". Znamena to teda, ze mozem tento telefon vyuzit aj ako lacny Wi-Fi hotspot namiesto drahsich samostatnych zariadeni. Well done!

Celá diskusia 1 príspevok