Elon Musk dá Wikipedii jednu miliardu dolárov, ak splní jeho vulgárnu ponuku

Kontroverzný Musk si aktuálne zobral na paškál online encyklopédiu Wikipedia. Vyčíta jej neodbornosť a žiadosti o finančné dary, ktoré podľa neho nepotrebuje. Sám jej však venuje 1 miliardu, ak splní jeho vulgárnu podmienku.

Najbohatší muž sveta Elon Musk sa v poslednej dobe dostáva do médií najmä vďaka rôznym kontroverziám. Po mnohých búrkach na sociálnej sieti Twitter si aktuálne zobral na paškál známu online encyklopédiu Wikipedia. Musk ju totiž kritizuje už dlhší čas, pričom upozorňuje hlavne na to, že nie je presná. Vadí mu aj jej voľne editovateľný systém, kvôli ktorému sa Wikipedii vyhýba aj odborná verejnosť. 

Najviac však apeluje na to, že za ňou stojí nezisková organizácia Wikimedia Foundation, ktorá si podľa Muska až príliš často pýta od používateľov finančné dary. Šéf Tesly nabáda ľudí, aby sa zamysleli nad tým, na čo je neziskovke toľko peňazí, pretože Wikipedia by podľa neho dokázala fungovať aj bez nich. 

Aby toho nebolo málo, sériu svojich tweetov na vlastnej sociálnej sieti zakončil vulgárnym návrhom. Sľúbil v ňom, že ak si Wikipedia zmení názov Dickipedia (vulgárny názov mužského pohlavného orgánu, pozn. redakcie), tak jej venuje jednu miliardu dolárov

Neskôr ubezpečil, že to myslí vážne a podmienkou je, aby si Wikipedia nový názov zanechala minimálne na rok. Zároveň by bol rád, keby redaktori na jeho wiki stránku pridali emotikonov kravy a exkrementu. Samotná Wikipedia sa k Muskovej výzve zatiaľ nevyjadrila a je otázne, či situáciu bude vôbec komentovať. 

Zdroj: twitter.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu