EA Sports odstraňuje z FIFA a NHL ruské národné a klubové tímy

Najväčší vydavateľ športových hier EA Sports sa rozhodol sankcionovať Rusko tým, že vo FIFA a NHL si už nezahráte za ruské národné ani klubové tímy. Volá tak po ukončení konfliktu na Ukrajine.

Vojnový konflikt na Ukrajine neutícha a Rusko zodpovedné za agresiu kvôli nej čelí obrovskej vlne sankcií. Týkajú sa nielen štátnych obmedzení, ale svoje páky sa na Rusko rozhodli vytiahnuť aj súkromné firmy. Výsledkom toho je, že Apple, Google a ďalšie firmy obmedzujú služby v Rusku. Pridalo sa MWC 2022, kde sa tento rok nemohli zúčastniť niektoré z ruských firiem

Obmedzenia sa týkajú aj rôznych médií a nezaostáva ani Facebook, ktorý blokuje ruským štátnym médiám možnosť vytvárať platené príspevky. Výnimkou nie je ani herný svet, ktorý vojenské napadnutie Ukrajiny odsudzuje. Herné firmy vydávajú rôzne stanoviská a niektoré pristupujú aj k aktívnejším krokom. Patrí k nim vydavateľ EA Sports. 

Vzhľadom na kritickú situáciu sa rozhodol odstrániť zo svojich športových hier FIFA a NHL ruské národné aj klubové tímy. Situácia vo virtuálnom svete športu tak začína pripomínať reálny svet, ktorý ruských športovcov postupne vylučuje z rôznych medzinárodných súťaží. Samotné EA Sports svojim obmedzením volá po ukončení konfliktu a mieri. 

Zdroj: Twitter EA Sports FIFA, Twitter EA Sports NHL

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu