Dostanú nové iPhony USB-C konektor?

Po oficiálnom predstavení novej verzie iOS 13 na konferencii WWDC 2019 sa na testovanie prvých betaverzií tohto operačného systému vrhli vývojári s predplateným developerským účtom. 

Jeden z nich, Francúz Raphaël Mouton na svojom Twitteri upozornil, že obrazovka pre tzv. Restore (teda režim pre obnovu systému cez počítač) sa zmenila. V iOS 13 už náčrt znázorňuje kábel ukončený USB-C konektorom, kým staršie verzie tu mali nakreslenú Lightning koncovku a logo iTunes. S podporou tohto softvéru Apple (aspoň pre macOS) končí a jeho funkcie budú zabudované priamo do prehliadača súborov alebo samostatných aplikácií Hudba, Podcasty a Filmy.

Známy server GSMArena na základe tohto Tweetu vytvoril článok, v ktorom naznačuje, že k prechodu na USB-C konektory sa americká firma naozaj odváži, aspoň v prípade drahších septembrových noviniek, ak nie aj v nástupcovi iPhonu XR.

Špekulácie o prechode na USB-C nie sú nové, zrejme prvýkrát s nimi prišiel japonský web Mac Otakara, ktorý sa opieral o informácie od dodávateľov súčiastok pre Apple. Náznakom môže byť a presedlanie na USB-C pri novších iPadoch. Neskôr sa ale objavili informácie, že s presunom k USB-C Apple nepočíta tento rok, ale až pri nadchádzajúcej generácii iPhonov pre rok 2020.

Aj analýza GSMAreny má jedno slabé miesto. Tweet s Restore obrazovkou síce znázorňuje USB-C kábel, ale pripájaný do jedného s MacBookov, nie do iPhonu. To by mohlo znamenať len to, že Apple k tohtoročným novinkám pribalí iba USB-C - Lightning kábel a rýchlejšiu 18-wattovú USB-C nabíjačku, ktorá už fungovala aj so staršími iPhonami 8 a 8 Plus, len ste si ju museli za približne 35 eur dokúpiť samostatne. Firma totiž stále verila, že zákazníkom postačí prehistorický 1-ampérový adaptér ktorý je v službe minimálne od modelu iPhone 5.  

Zdroj: GSMArena.com, MacRumors.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user michaelis18@gmail.com

Michal13.06.2019 - 13:14 Trvalý odkaz

S tým dizajnom zadného foťáku si asi robia srandu...

Matúš13.06.2019 - 22:41 Trvalý odkaz

Ono to nejak vyzera na obrazkoch a inak v realite... aj ked mohli tie snimace usporiadat v ramci toho stvorcoveho vycnelku trochu lepsie.
Ked vysiel iPhone X, tiez som sa chytal za hlavu, ale v realite to vyzera fajn.

Celá diskusia 2 príspevky