Do 3G siete Telekomu sa už na Slovensku nepripojíte

Dnes operátor ukončil prevádzku dátovej siete tretej generácie, ktorá priniesla internetovú revolúciu.

Prvá vlna vypínania 3G siete odštartovala na Slovensku 3. októbra, kedy Telekom odstavil najskôr Zlaté Moravce a Žarnovicu. Neskôr pridal ďalších 38 okresov a dnes, 23. októbra 2023, sa s mobilnou 3G sieťou mohli rozlúčiť zvyšné okresy strednej časti Slovenska, západne Slovensko, Bratislava a okolie. Ak si na mape pokrytia na webe Telekomu zvolíte 3G, mapa už je prázdna, bez označenia lokalít. 

Dnešným dňom tak môžete v Telekome využívať pripojenie cez 2G, 4G a 5G. Sieťou štvrtej generácie pokrýva aktuálne Telekom takmer 95 % populácie Slovenska a 5G sieť je dostupná pre viac než 47 % obyvateľov. 

Pokiaľ stále využívate telefón s pripojením na 3G sieť alebo máte roky starú, nemenenú SIM kartu, odporúčame vám vymeniť mobilné zariadenie za novšie s podporou 4G a zároveň vymeniť aj SIM kartu za nový typ. Požiadať o výmenu SIM karty môžete na každej predajni Telekomu alebo na webe operátora s doručením kuriérom.

Aj po vypnutí 3G sa stále dovoláte cez 2G sieť a problémom nebude ani odoslanie SMS správ. Internetové pripojenie ale bude veľmi pomalé, takmer nepoužiteľné. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu