DJI Osmo Mobile 3 - ešte nižšia cena a kompaktnejšie rozmery

Nová vylepšená generácia stabilizátora pre smartfóny ide proti všeobecným trendom. Prináša nižšiu cenu, než mal predchodca.

DJI uviedlo do predaja už tretiu generáciu svojho stabilizátora Osmo Mobile určeného najmä na nahrávanie videí a vlogovanie priamo so smartfónom. Prináša niekoľko vylepšení a prekvapivo, ešte nižšiu cenu než jeho predchodcovia. 

DJI Osmo Mobile 2 sme v redakcii dôkladne otestovali. Jeho cena bola v tom čase 149 eur a vo väčšine e-shopov sa v tejto výške drží dodnes. Osmo Mobile 3 štartuje na veľmi príjemných 109 eurách

Hmotnosť klesla na 405 gramov, zrejme aj vďaka trochu menšej 2450 mAh batérii. Výdrž v plnej prevádzke však naďalej sľubuje 15 hodín, hoci bude výrazne závislá na hmotnosti a presnosti vyváženia vášho mobilu. 

Už na prvý pohľad je vidno zjednodušenú konštrukciu. Prvý kĺb sa presunul bližšie k rukoväti, vďaka čomu má stabilizátor v zloženom stave rozmery len 157 x 130 x 46 mm. Strieborná skrutka pri chrbte mobilu zmizla úplne a grip je teraz zohnutý do 15° uhla pre pohodlnejšie držanie v ruke. 

Miernou zmenou prešiel joystick a pribudlo ďalšie tlačidlo športového režimu ovládané ukazovákom v mieste, kde býval USB výstup pre nabíjanie smartfónu. O možnosť nabíjať akékoľvek zariadenie priamo z batérie v gripe však neprídete, postará sa oň USB-C konektor nahrádzajúci staršie microUSB.

Osmo Mobile 3 môžete používať buď s aplikáciou pre ovládanie fotoaparátu a nahrávanie videa priamo od výrobcu vášho telefónu, alebo presedlať na nový softvér DJI Mimo pre Android aj iOS. Tá sprístupní ďalšie funkcie ako nahrávanie hyperlapse videí, panoramatických záberov a trackovanie osôb. Stabilizátor v tomto režime rozpozná vašu postavu alebo tvár a o vycentrovanie záberu pri pohybe sa postará automatika namiesto vás. Gestami je možné v Mimo app spustiť aj nahrávanie alebo fotografovanie. 

DJI Osmo Mobile 3 je možné používať s mobilom vloženým na šírku aj na výšku, napríklad pri nahrávaní vertikálnych Stories na Instagram. Výrobca samozrejme sľubuje aj vylepšenie samotnej stabilizácie. Na svojom webe ju dokonca propaguje na 10-násobne priblížených videách prostredníctvom digitálneho zoomu. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu