Dilema: Huawei P smart (2019) vs. Honor 20 Lite

Dva sesterské modely od seba v obchodoch delí približne 40 eur. Za ne však získate lepšie fotoaparáty a o gigabajt viac operačnej pamäte. Naša voľba by bola jasná.

Ak si ani vy neviete dať rady pri výbere nového mobilu a máte dvoch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Kontaktovať nás môžete e-mailom na redakcia@fony.sk, do predmetu správy napíšte "Dilema". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa venujeme formou takéhoto článku.

Štefan sa aj napriek aktuálnym kauzám, o ktorých sme písali napríklad v článku Huawei má ďalší problém! Zdá sa, že príde o nové Google služby rozhodol pre jeden z aktuálnych modelov od sesterskej dvojice Huawei / Honor: "Ahojte! Manželke končí paušál a má možnosť si od operátora vybrať nový mobil za nižšiu cenu. Huawei P smart (2019) alebo Honor 20 Lite? Vďaka!"

Huawei P smart (2019) aj Honor 20 Lite dostali rovnaký čipset strednej triedy Kirin 710. Honor však namiesto 3 GB operačnej pamäte a 64-gigabajtového úložiska ponúkne až 4 GB RAM a 128 GB priestoru. Prepínanie aplikácií teda bude trochu svižnejšie a zároveň získate viac miesta pre svoje fotografie, videá a aplikácie. Batérie s kapacitou 3400 mAh, nabíjanie cez menej praktický microUSB konektor a 6,21-palcový IPS displej majú obaja zhodne načerpané z firemných skladov, rovnako ako čítačku odtlačkov prstov na chrbte. Ďalšie rozdiely tak nájdeme až pri pohľade na fotoaparáty a opäť budú v prospech novšieho Honoru 20 Lite.

Namiesto 13 Mpix hlavného čipu tu bude až 24-megapixelový a k pomocnému 2 Mpix snímaču pre rozostrovanie pozadia v režimoch Clona a Portrét pribudol aj čoraz populárnejší, aspoň 8-megapixelový, širokouhlý foťák. Časť vašich záberov tak bude môcť dostať inú perspektívu, najmä krajinky a zábery z výletov do centier miest. Huawei takýto širokáč, bohužiaľ, nemá. Lepšie to bude aj vpredu. Huawei P smart (2019) má len 8-megapixelový predný fotoaparát, kým rozlíšenie v Honore 20 Lite poskočilo až na úctyhodných 32 Mpix. Novinku sme v redakcii už otestovali a naše skúsenosti hľadajte pod titulkom Honor 20 Lite - tri schopné foťáky a veľké úložisko.

Štefanova manželka si zrejme bude vyberať z akciových ponúk operátorov. Vo voľnom predaji nájdete Huawei P smart (2019) za približne 228,90 eur, lepšie vybavený Honor 20 Lite s výrazne zaujímavejšími fotoaparátmi zas za 268,90 eur. Priplatiť si 40 eur za viac RAM a hlavne širokouhlý fotoaparát spolu s vyšším rozlíšením tých ostatných, sa podľa nás jednoznačne oplatí. Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.