Chcete mať z iPhonu BlackBerry s klávesnicou? Clicks má šikovné riešenie

Nové kryty s klávesnicou ponúkajú dizajnové a praktické riešenie, ktoré vášmu iPhonu pridá hardvérovú klávesnicu. Cena však nebude pre každého.

Doba mobilov s fyzickou klávesnicou je dávno preč. Evolúcia v tomto smere priniesla zväčšovanie displeja, ktorému z proporčných dôvodov musela klávesnica postupne ustupovať.

Neskôr prišlo revolučné dotykové ovládanie, ktoré začalo zabíjať fyzické klávesy a tie napokon nahradila virtuálna klávesnica. Tá dnešná je na tom oproti svojim začiatkom už naozaj slušne, ale aj napriek tomu sú ľudia, ktorým na mobile chýbajú fyzické klávesy. No a pre tých má nové riešenie spoločnosť Clicks

Predstavila totiž kryty s fyzickou klávesnicou s názvom Clicks Creator Keyboard. K vášmu smartfónu sa pripoja cez USB-C alebo Lightning. Výhodou je, že novinka nevyužíva Bluetooth, pripája sa fyzicky a tým pádom nepotrebuje mať ani vlastnú batériu.

Mínusom naopak zostáva fakt, že kryt s klávesnicou pridá vášmu smartfónu na rozmeroch aj niekoľko centimetrov. Kryt podporuje aj bezdrôtové nabíjanie.

Novinka je zatiaľ dostupná len pre iPhone 14 Pro, 15 Pro a 15 Pro Max. Cena začína na 139 dolároch, čo je v prepočte približne 127 eur. Ďalších 15 dolárov si výrobca účtuje za medzinárodné doručenie, ktoré je dostupné aj na Slovensko. Clicks Creator Keyboard sa aktuálne dajú predobjednať na webe výrobcu v žltej a šedej farbe.

Predaj krytov pre iPhone 14 Pro štartuje 1. februára. Zákazníci s iPhonom 15 Pro si budú musieť počkať do polovice marca a modely pre iPhone 15 Pro Max by mali byť podľa výrobcu dostupné niekedy v jari. 

Zdroj: clicks.tech


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu